28 / 04 / 2024

Muğla Seydikemer'e Anadolu İmam Hatip Lisesi geliyor!

Muğla Seydikemer'e Anadolu İmam Hatip Lisesi geliyor!

Muğla Seydikemer'de, 24 derslikli yatılı Anadolu imam hatip lisesi, 200 yataklı pansiyon, uygulama camisi, spor salonu ve kütüphane yapımı için protokol imzalandı.



Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 24 derslikli yatılı Anadolu imam hatip lisesi, 200 yataklı pansiyon, uygulama camisi, spor salonu ve kütüphane yapımı için protokol imzalandı.


Muğla Valiliği 75. Yıl Salonu'ndaki imza törenine Vali Amir Çiçek, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, hayırsever iş adamı Erol Özgöz ve yakınları katıldı.


Vali Çiçek, törende yaptığı konuşmada, Muğla'da derslik başına düşen öğrencisi sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğuna dikkati çekti. Özgöz'ün yaptıracağı okulda devlete, millete hayırlı gençlerin yetişeceğini belirten Çiçek, "Bu okulda yetişecek yavrularımız, ülkemizin geleceğine ışık tutacak. Kentte, okul ve yurt ihtiyacı olan ilçelerimizde hayırsever vatandaşlarımızın yanımızda olduğunu görmek, bizi mutlu ediyor" dedi.


Çiçek, hayırsever iş adamı Özgöz'ün annesinin 10 yıl önce 11 Kasım'da yaşamını yitirdiğini hatırlatarak "Onun için bugünün ayrı bir önemi var. Okula da hayırsever vatandaşımızın annesinin ismini vereceğiz" diye konuştu.


- Gözyaşlarına hakim olamadı


Hayırsever iş adamı Özgöz ise kendisine söz verilmesinin ardından gözyaşlarına hakim olamadı. Özgöz'ü, yanında gelen babası teselli etti.


Özgöz, hayırseverlerce yaptırılan eğitim kurumlarında çocuklara sadece eğitim verilmediğini aynı zamanda onların hayata hazırlandıklarını ifade etti. Uzun yıllar Almanya'da yaşadığını anlatan Özgöz, Almanya kökenli teknoloji üreten ve patent sahibi şirketlerin Türkiye temsilciliklerini üstlendiğini de dile getirdi.


Konuşmaların ardından Vali Çiçek ile hayırsever Özgöz arasında protokol imzalandı.


Çiçek, katkılarından dolayı, hayırsever Özgöz ve babasına "Eğitime Yüzde 100 Destek" rozeti taktı.


AA


Geri Dön