28 / 04 / 2024

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 2020'de tamamlanacak!

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi 2020'de tamamlanacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, inşaatı yüzde 80 oranında tamamlanan ve 2020 yılının ilk aylarında hizmete açılacak olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi.



Muğla genelinde hayata geçirdiği yatırımlarla dikkat çeken Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezi Menteşe’de inşa ettiği Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde son aşamaya gelindi. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 2020'nin ilk aylarında hizmete açılacak olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam merkezi inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgiler aldı.

42 Milyon TL maliyetle Muğla’ya yakışan bir merkez

Muğla2nın Menteşe İlçesinde 42 Milyon Türk Lirası yatırımla hayata geçirilecek olan ve ismi halk oylaması sonucunda belirlenen Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Çağdaş Yaşam Merkezi'nin dış cephe çalışmaları büyük oranda tamamlanırken yürüyen merpenlerin montajları da tamamlandı ve çatı inşaatında da son aşamaya gelindi. Çalışmalarının devam ettiği inşaatta iç cephe işlemlerinin tamamlanmasından sonra merkezin hizmete açılması planlanıyor. İçerisinde çok amaçlı salonlar, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, spor salonu, düğün salonu, kitap kafe ve kapalı otopark gibi vatandaşlara çok farklı alanlarda hizmet edecek olan tesisin kısa zaman içerisinde açılması planlanıyor.

Başkan Gürün; “Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi Muğla’ya Çok Yakışacak”

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de vatandaşlara hizmet verecek olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin her yaştan vatandaşı bir araya bir alan alan olduğunu dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün etrafındaki sosyal tesisler ve Kışla Parkı ile bir bütünlük yaratacak tesisin Muğla’ya çok yakışacağını söyledi. Başkan Gürün konuyla ilgili olarak; “Türkiye Cumhuriyeti’ne doktor, eğitimci, bilim insanı olarak büyük hizmetler veren insanlara umut olan ve ülkemizin geleceği için çağdaşlaşma tohumlarını Anadolu’nun tüm topraklarına yayan, güzel insan Türkan Saylan’ın isminin yaşayacağı tesisimiz Atatürk’ün izinde fikri, irfanı, vicdanı hür nesillerin yetişmesine yardımcı olacak, mutluluklara, umuda, sevgiye ev sahipliği yapacak” diye konuştu.


Geri Dön