30 / 04 / 2024

Muğla'da orman yangını!

Muğla'da orman yangını!

AA muhabirinin elde ettiği bilgiye göre, Yatağan’a bağlı Hacıveliler Mahallesi Akçaoluk mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan orman yangınında iki dönüm alan zarar gördü.



Muğla'nın Yatağan ilçesinde aynı anda iki ayrı noktada çıkan orman yangınında iki dönüm alan zarar gördü.


AA muhabirinin elde ettiği bilgiye göre, Yatağan’a bağlı Hacıveliler Mahallesi Akçaoluk mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden köylülerin durumu Yatağan Orman İşletme Müdürlüğüne bildirmesi üzerine ekipler yangına müdahale etti.


Yangına, Milas Orman İşletme Müdürlüğüne tahsis edilen bir yangın söndürme uçağı ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğüne tahsis edilen bir yangın söndürme helikopterinin yanı sıra Yatağan Orman İşletme Müdürlüğünün iki arazöz, ilk müdahale aracı ve 20 yangın söndürme işçisinin müdahale ettiği esnada 100 metre uzaklıktaki bir başka ormanlık alanda da yangın çıktı.


Ekipler, iki yangına da müdahale ederek, büyümeden söndürdü.


Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından alevlerin 2 dönümlük alana zarar verdiği açıklandı.


Yangın sezonu öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Yatağan Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, yangına çok kısa bir sürede müdahale edilerek söndürüldüğünü, vatandaşların bu gibi durumlarda hemen ihbarda bulunması gerektiğini söyledi.


Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı belirtildi.


AA


Geri Dön