02 / 05 / 2024

Muğla'da su borcu olan abonelere taksit imkanı!

Muğla'da su borcu olan abonelere taksit imkanı!

Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü su borcu bulunan abonelere kredi kartıyla taksit imkanı sağladı. Borçlu aboneler, MUSKİ'nin şubelerinin yanı sıra 29 noktada anlaşmalı bankalar aracılığıyla da taksitlendirme yapabilecek.




Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (MUSKİ), su borcu bulunan abonelere kredi kartıyla taksit imkanı sağladı. Borçlu aboneler, MUSKİ'nin şubelerinin yanı sıra 29 noktada anlaşmalı bankalar aracılığıyla da taksitlendirme yapabilecek. Vatandaşların ödeme güçlüğü çekmemeleri için bütün bankalarla protokol imzalamaya çalıştıklarını anlatan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdür Vekili Baki Ülgen, "Seydikemer'in en uzak mahallesinden Bodrum'un en uzak mahallesine kadar vatandaşların fatura ödeme konusunda sıkıntı çekmemeleri için çalışmalarımız aralıksız olarak sürüyor. Bugüne kadar su faturasını ödeyemeyen vatandaşların faturalarını şubelerimiz ve ofislerimizde taksitlendirme imkanı sunuyoruz. Ayrıca anlaşmalı bankalarla da vatandaşların faturalarını taksitlendirebiliyoruz" dedi.


Eski köylere 0.38 lira

İlçelerin merkez meskenlerinde bir metreküp suyun fiyatının 1.5, iş yerlerinde ise 2.5 lira olduğunu dile getiren Su ve Kanalizasyon İşleri Müdür Vekili Baki Ülgen, "Büyükşehir yasasıyla köy tüzel kişiliğini kaybedip mahalleye dönüşen yerlerde kullanıma bakılmaksızın bir metreküp suyun bedeli 0.38 liradır. Ayrıca vatani hizmet tertibinden aylık bağlananlar ile malül gazi olarak aylık bağlanmış olanlar ve yetim sıfatıyla aylık veya gelir bağlanmış bulunan, yüzde 40 üzeri engelli olan abonelerimizin su ücretinin, yasada öngörülen durumlarını belgelemeleri halinde, müstakil abonelik koşuluyla yürürlükteki su tarifleri üzerinden yüzde 50 indirim yapılacaktır" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön