28 / 04 / 2024

Muğla'daki mavi bayraklı plaj sayısı 89'a çıktı!

Muğla'daki mavi bayraklı plaj sayısı 89'a çıktı!

Muğla'da mavi bayrak alan plaj sayısı bir önceki yıla göre 5 artarak 89'e ulaştı. 7 Marina ve 6 da yat mavi bayrak alarak Muğla'daki mavi bayrak sayısı toplamda 102 oldu




Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen ve Türkiye'de Çevre eğitim Vakfı tarafından yürütülen Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklandı. Muğla'da mavi bayrak alan plaj sayısı bir önceki yıla göre 5 artarak 89'e ulaştı. 7 Marina ve 6 da yat mavi bayrak alarak Muğla'daki mavi bayrak sayısı toplamda 102 oldu. Muğla 2014 yılında 89 plaj, 7 marina ve 6 yat bir yıl boyunca temizliğin simgesi olan Mavi Bayrak asacaklar. Bir yıl boyunca plaj, marina ve yatlarda asılı kalacak Mavi Bayrak alabilmek için plajlarda, çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve güvenlik ve hizmetler başlığı altında 32 kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. 

Marinalarda ise, deniz suyu kalitesi, çevre yönetimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ve güvenlik-hizmetler başlığı altında 24 kriter gerekirken, yatlarda ise gezi tekneleri yönetmeliği, atık takip formu, denize elverişlilik belgesi, sintine ve pissu tankları düzenli olarak marina veya başka bir toplama merkezine çektirilmeli ve bu işlemin yapıldığı belgelendirme gibi 19 kriter yer alıyor. 



Gerçek Fethiye Gazetesi




Geri Dön