30 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 69'a çıktı!

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 69'a çıktı!

Kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturmada gözaltına alınan kişi sayısı 69'a yükseldi. 



400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 69'a yükseldi. 

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 69 a çıktı!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığın tarafından kişilerin Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişemediği ve şirket sahibinin yurt dışına kaçtığı yönündeki ihbar üzerine başlattığı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Soruşturma dahilinde İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 8 kentte düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 80 şüpheliden 69'unu yakaladı.

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 69 a çıktı!

Gözaltına alınan şüpheliler arasında Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in kardeşi Serap Özer'in de olduğu öğrenildi.Serap Özer'in Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle yapılan ortak çalışma neticesinde yakalandığı ifade edildi. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği Faruk Fatih Özer'in de arasında bulunduğu firari 11 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi. 

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön