27 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. 



Kripto para borası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre serbest bırakılan 28 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kişilerin Thodex adlı kripto para borsasındaki hesaplarına erişim sağlayamadığı ve şirket sahibinin yurtdışına kaçtığı yönündeki haberler üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

Soruşturma dahilinde İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 70 şüpheliden 62'sinin emniyetteki işlemleri sona erdi. Şüpheliler, emniyetteki işlemleri sonrasında Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan 62 şüpheliden 34'ü ifadeleri sonrasında serbest bırakıldı. Savcılık, 6 şüpheliyi "bilişim sistemleri banka ve veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve " suç örgütü kurma" suçlarından tutuklanması istenmesi 22 şüpheliyi de adli kontrol altına alınması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları talep edilen 6 şüphelinin de aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında "yurt dışına çıkmamak" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak, serbest bırakılması yönünde karar verildi. Diğer yandan gözaltında bulunan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'in de aralarında yer aldığı firari 10 zanlının yakalanması için başlatılan çalışmaların da devam ettiği aktarıldı.

Vebitcoin’in CEO’su İlker Baş ve 3 şirket çalışanı tutuklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön