28 / 04 / 2024

Muhittin Selvitopu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Muhittin Selvitopu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın gündeminde yer alan ve çözüm bekleyen konulara dikkat çekti. Selvitopu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanıyla ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz" dedi.



Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Şehir Konsey Başkanlığı'na seçilen Alev Ağrı ve Yürütme Kurulu üyelerini ziyaret ederek, “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Şehir Konsey Başkanlığı'na seçilen Alev Ağrı ve Yürütme Kurulu üyelerini ziyaret ederek, “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.Şehir konseylerinin yapısının özerk olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bundan önceki yönetimde olduğu gibi sizlerle de aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. Yeni yönetime başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Muhittin Selvitopu ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Karabağlar'ın gündeminde yer alan ve çözüm bekleyen konularla ilgili Yürütme Kurulu üyelerini bilgilendiren Başkan Selvitopu, bunların başında üniversite alanının geldiğini vurguladı. Başkan Selvitopu, “80 hektarlık alanın 38 hektarı üniversiteye, geri kalan 42 hektarı ise konutlara ayrıldı. Biz 42 hektarın da üniversite alanı olmasını istiyoruz. Bununla ilgili açtığımız davaları kazanmamıza rağmen ısrarla aynı planlar önümüze getiriliyor. Karabağlar'ın geleceği için bu alanın tamamı üniversiteye ayrılmalıdır. Bu bakış açısıyla hukuksal mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Kentsel dönüşüm

Karabağlar'da son 60-70 senede oluşan düzensiz şehir dokusunu düzenli şehir dokusu haline hale getirmek için çok çalıştıklarını söyleyen Başkan Selvitopu, bu proje için 2 bin hektarlık alanda yenilenmiş imar planlarının Karabağlar Belediyesi tarafınca hazırlandığını belirtti. Başkan Selvitopu, yakın zamanda imar uygulamalarıyla hayat bulacağı bu planların ilçenin geleceğine yön vereceğini belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanıyla ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz. Ayrıca bir diğer önemli konu Poligon Alanı. Askerlerin taşınması durumunda Kültürpark'ın 5 katı büyüklüğündeki bu alanın tamamının, rekreasyon amaçlı kullanılmasını istiyoruz” dedi. Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediye Meclisi'nin eğitim amaçlı kullanımı için plan değişikliği yaptığı Kaymakamlık önündeki alanla ilgili de, otopark beklentilerini yineledi. Yapılacak eğitim tesislerinin bodrum katlarının otopark olması durumunda, bölgedeki önemli bir sıkıntının giderileceğini vurguladı.

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!


Geri Dön