27 / 04 / 2024

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır ziyareti kapsamında, merkez Kayapınar'daki bir otelde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve iş insanlarıyla buluştu. 

AK Parti'nin 22 senedir ülke yönetiminde görev aldığını dile getiren Cevdet Yılmaz, bu süreçte, temel rotalarının her zaman millet tarafından çizildiğine, milletin talep ve beklentilerine göre siyasetlerini şekillendirdiklerine dikkat çekti.

Türkiye deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Diyarbakır'da 21 bin 712 bağımsız bölüm inşa edilecek 

Cevdet Yılmaz, AK Parti hükümetleri boyunca Diyarbakır'a toplam 125 milyar 778 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirildiğini belirterek, eğitimde tüm mahalleleri, okullarla donattıklarının, terör sebebiyle büyük zarar gören Sur ilçesini ve tarihi Suriçi'ni baştan sona yenilediklerinin altını çizdi. Yılmaz, 20 binden fazla toplu konutla Diyarbakır'da birçok ilçeyi, mahalleyi neredeyse yeni baştan inşa ettiklerine vurgu yaparak, depremden etkilenen şehirlere yeni konut yapmak amacıyla kolları sıvadıklarını, ülke genelinde depreme hazırlık amacıyla 6,5 milyon konutun yenilenmesi konusunda da kapsamlı bir kentsel dönüşüm sürecini başlattıklarını dile getirdi. 

Diyarbakır’da 19 bin 351 konut ve 2 bin 361 köy evi olacak şekilde toplam 21 bin 712 bağımsız bölümü inşa edeceklerine vurgu yapan Yılmaz, halihazırda bunlardan 6 bin 758'inin ihalesinin gerçekleştirildiğini be diğerlerinin de zamanla hayata geçirileceğini belirtti. 

Türkiye deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANACAK 

Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 100 binlerce başvuru geldiğinin altını çizen Cevdet Yılmaz, bu çeçrevede Diyarbakır'da 3 bin 880 konut ve 444 ticari alan olmak üzere 4 bin 324 başvuru yapıldığına, sürecin devam ettiğine dikkat çekti. 

Diyarbakır dahil olacak şekilde depremden etkilenen tüm şehirleri ayağa kaldıracak ve eskisinden de daha iyi bir noktaya getireceklerini dile getiren Yılmaz, söz konusu açıklamasında "Önümüzdeki süreçte üç başlığımız var. Birincisi kalıcı konutların inşa edilmesi. İkincisi konutlar yapmak yetmez altyapılarla konutları bütünleştirme. Altyapılarını, rehabilitasyonu, rezerv alanlara yaptığımız konutlara ulaşım, elektrik, yeri geldiğinde doğal gaz, sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, spor hizmeti bütün bu altyapı yatırımlarını gerçekleştirmek. Üçüncü başlığımız ise ekonomik ve sosyal hayatı canlandırmak" ifadelerine yer verdi. 

Bu üç başlık altında 'risk kalkanı' denilen programın genel şemsiyesi altında hareket edeceklerini aktaran Yılmaz, "Buna belki dördüncüyü de ilave etmek lazım. O da şu; deprem olmadan önce yaptığınız bir liralık harcama deprem sonrası yapacağınız 7 TL'ye karşılık geliyor" şeklinde konuştu. 

"İnşallah Diyarbakır'da da bu dönüşüm çalışmalarına hız vereceğiz. Bazı yasal düzenlemeler de bu çerçevede Meclisimize gelebilir" diyen Yılmaz, gelecek dönemin kentsel dönüşümü hızlandırıcı, daha etkili hale getirici bir süreç olduğunu aktardı. 

Türkiye deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, olası afetlere karşı hazırlıklı olunması için gerekli adımları kararlı şekilde atacaklarına vurgu yaparak, "Yaklaşık 20 milyon konut var Türkiye'de. Bunun üçte birinin neredeyse dönüşmesi gerekiyor. Dolayısıyla buradaki süreçleri hızlandırıp, riskli alanlarda dönüşümü sağlarsak yarın bir afet olduğunda Allah korusun; ne bir can kaybı olur ne de ciddi bir hasarla karşı karşıya kalırız" ifadelerine yer verdi ve bundan sonra buna daha fazla önem ve öncelik verileceğini söyledi. 

Ev kiralamada yeni boyut: Evi pansiyona çevirdiler, ranza başına 3.500 TL istediler!

İstanbul'da 50 bin konut günlük kiraya veriliyor! Ev sahipleri dikkat: Maliye kapınızı çalabilir!

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi'nde teslimler Ağustos ayında!


Geri Dön