27 / 04 / 2024

Muhsin Ertuğrul Sahnesi yarın açılıyor!

Muhsin Ertuğrul Sahnesi yarın açılıyor!

Muhsin Ertuğrul Sahnesi yenilenen binasında yeniden perdelerini açıyor



Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin açılış töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek. Tören 16 Ocak 2010 Cumartesi günü, saat 11.00'de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleşecek.

Harbiye Kongre Vadisi projesi kapsamında yenilenmesi büyük tartışmalara yol açan Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Keşanlı Ali Destanı ile perdelerini aralıyor. Açılış gününde Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun başlangıcından günümüze kadar olan evresi küçük bir belgesel olarak gösterilecek. 600 kişilik seyirci kapasitesine sahip olan mekan, 17 milyon TL'ye mal oldu. Döner sahne ve orkestra çukuruna sahip sahnede, akustik özellikli ahşap kaplamalar, özel ses, ışık ve görüntü sistemleri, ayrıca özel mekanik sistemler bulunuyor. 11 adet idari, 6 adet sanatçı odası bulunan tiyatronun odalarında, makyaj bankoları, tuvalet ve duşlar da yer alıyor. Salon içerisinde kurulan seslendirme sistemi de salonda yapılacak her türlü etkinliğe cevap verebilecek şekilde dizayn edildi. Salonda canlı müzik şovları, opera ve tiyatro gösterileri, dolby dijital surround sinema gösterimleri, seminer, kongre ve her türlü toplantı etkinlikleri yapılabilecek.

---

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yeniden inşa edilen Harbiye'deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi yarın açılacak

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katılacak.

Yenilenen Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, yatay ve düşey hareket yeteneğine sahip döner platform, aşağı yukarı hareket edebilen orkestra çukuru ile ses ve ışık köprüleri de yer alıyor. Binada sanatçı odalarının yanı sıra fuaye ve kafeterya ile ayrıca tiyatro ihtisas kütüphanesi bulunuyor. Sahne, akustik özellikli ahşap kaplamalar, özel ses, ışık ve görüntü sistemleri ile donatıldı.

Salon içerisinde kurulan seslendirme sistemi, her türlü etkinliğe cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Salonda canlı müzik şovları, opera ve tiyatro gösterileri, dolby dijital surround sinema gösterimleri, seminer, kongre ve her türlü toplantı etkinlikleri yapılabilecek.

Toplam 17 milyon liraya yenilenen 5 katlı ve 600 kişilik kapasiteye sahip tiyatro binasının girişine özürlüler için iki rampa ve seyirci bölümüne de 8 bedensel engelli koltuğu yerleştirildi.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi, perdelerini kapattığı "Keşanlı Ali Destanı" adlı oyunla 20 Ocaktan itibaren İstanbullularla buluşacak.
AA


Geri Dön