Ekonomi

Muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte güncel en düşük ve en yüksek muhtarlık maaş fiyatları...

Temmuz ayında hem asgari ücrete  hem de memura yapılan zamlarla birlikte muhtar maaşlarında da ücret artışına gidildi.Ayrıca Muhtar Yasası’nda yapılan değişiklik ile de muhtarların mali hakları koruma altına alındı

Köy veya mahallelerin yönetimini üstlenen muhtarların maaşlarına yapılan zamların ardından ücret artışının miktarı merak konusu oldu. Ayrıca Muhtar Yasası’nda yapılan değişiklik ile de muhtarların mali hakları koruma altına alındı. Peki en yüksek ve en düşük muhtarlık maaşları kaç TL? İşte 2022 muhtar maaşları ile ilgili tüm detaylar...

Köy ve mahalle halkının seçimlerde verdikleri oylarla göreve gelen muhtarlar, köy veya mahalle tüzel kişiliğini temsil eder. Seçilen muhtarın görev süresi 5 yıldır. Temmuz 2022'de asgari ücretle birlikte muhtar maaşları da zamlandı. Bu zamla birlikte muhtar maaşları Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre asgari ücretle aynı seviyeye çekildi.

İşte zammın ardından 2022 muhtar maaşları...

Muhtar maaşları bu yıl başında yapılan zamla birlikte 3.472.81 Türk Lirası olmuştu.  Ancak Yeni Ekonomi Paketi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi ile beraber muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çekildi. Buna göre muhtar maaşları artık asgari ücretin altında olamayacak.

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapıldı!

Asgari ücret Ocak ayında yüzde 50 zam ile 4 bin 253 lira olmuştu. Fakat muhtar maaşlarının bu rakamın altında kalması tartışmalara neden olmuştu. Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası'nda değişikliğe giderek muhtarlara 14 bin 750 gösterge rakamı üzerinden verilen ödeneğin, net asgari ücretin altında kalması halinde aradaki farkın ayrıca ödenmesine karar verilmişti. Ardından 1 Temmuz 2022 itibariyle asgari ücrete yüzde 30 oranında bir zam daha yapıldı. Yeni asgari ücret tutarı 5.500 lira olarak açıklandı.

En yüksek ve en düşük muhtarlık maaşları kaç lira?

Resmi Gazete’de 15 Nisan 2022 tarihinde yayımlanan düzenlemeye göre muhtar maaşları asgari ücretle eşitlendi. Böylelikle asgari ücrete yapılan Temmuz ara zammı ile birlikte muhtar maaşları da 5 bin 500 Türk Lirası oldu. Köy ve mahalle farkı olmaksızın bütün muhtarlar aynı maaşı alır. Muhtar maaşları her yerde aynı düzeyde yani asgari ücrete eşittir.

Ehliyet alacaklar dikkat! İşte 2022 yılı fiyat listesi

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!