Ekonomi

Ünlü sosyal güvenlik uzmanı hesap kitap yaptı! Memur ve emeklilere yapılacak zammı açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, memur ve emeklilere yapılacak zamla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman, katıldığı televizyon programında enflasyon rakamlarını yorumlayarak, milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına yapılması beklenen zamları anlattı.

“Normal şartlarda emeklilerimizin maaşları 6 ayda bir artıyor. Yani bizim net maaşı söyleyebilmemiz için Temmuz ayında enflasyon farkının ortaya çıkması lazım” diyen Duman,  “4 aylık oran ortaya çıktı. Bu da sizin de bahsettiğiniz 31.71. 4 aylık seyirde yüzde 32 oranında enflasyon artmış demek. 32 bölü 4 dersek, aylık enflasyon artışı ortalama yüzde 8. Eğer son 2 ayda da bu ortalamayı görürsek enflasyon bazında 32 5. Ayda 40’a, 6. Ayda 48’e çıkacak demektir ki biz o zaman 2022’nin Temmuz ayında emekliye yüzde 50 maaş zammı mı gelecek bunu konuşuyor olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON SABİT KALIRSA EMEKLİLERE 800 LİRA ZAM GELECEK

 “Gönül ister ki enflasyon düşsün, eksi seviyeler gelsin, vatandaşın da iktidarın da arzusu bu” diyen Duman, devamında ise şöyle konuştu: “Çünkü enflasyon arttıkça alım gücü düşüyor. Eğer önümüzdeki 2 ayda enflasyon sabit kalırsa 800 lira zam gelecek. 3 bin 300 liraya yükselecek demektir. SSK ve Bağkur emeklileri açısından. Kamu emeklileri açısından da yüzde 7 artı enflasyon farkı olarak hesaplanacak.”

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Mayıs 2022 tarihinde saat 22.30'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 14,94 euro 15,77 altının gramı ise 904 TL değerinde. 

Altının kokusunu alan İslam Memiş altın satmayı düşünenlere net tarih verdi! Dolar yerine de bakın ne önerdi

Dolar bozdurmayı düşünenler varsa dikkat! Ünlü siyasetçi doların kontrolden çıkacağı tarihi açıkladı

Dolar mı alsam yoksa altın mı diye düşünenler dikkat! Ekonomist Baki Atilal en çok kazandıranı açıkladı