18 / 05 / 2024

Müjde! Bakan açıkladı: 2 bin 500 lira hesaplara yatacak! Doğalgaz destek ödemeleri başlıyor!

Müjde! Bakan açıkladı: 2 bin 500 lira hesaplara yatacak! Doğalgaz destek ödemeleri başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış dönemi öncesinde sosyal yardım alan hanelere yaklaşık 7 milyar TL nakdi destekte bulunacaklarını açıkladı. Doğalgaz destek ödemeleri hakkında konuşan Yanık ödemelerin hesaplara yatacağı tarih açıklandı. İşte detaylar...



Müjde! Bakan açıkladı: 2 bin 500 lira hesaplara yatacak! Doğalgaz destek ödemeleri başlıyor!

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ BAŞLADI

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, kasım ayına yönelik ödemelerin başladığını duyuran Bakan Yanık, "Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz eylül ayında bütçesini 40 milyar TL'ye çıkardığımız desteğimizde, ödemeleri bu ay artırarak yapıyoruz. Hak sahibi hanelerimize 850 TL ile 1250 TL arasında bir ödeme gerçekleştiriyoruz." açıklamasını yaptı.

Uygulama kapsamında, kasım ayında başlatılan çocuk bileşeninin ilk ödemelerinin yapıldığı bilgisini veren Yanık şu ifadeleri belirtti:

"Sosyal yardım faydalanıcısı hanelere çocuk sayısına göre aylık 350 TL ile 650 TL arasında destek sağlıyoruz. Bu kapsamda destekten yararlanmaya hak kazanan 1,8 milyon hanemize toplam 776 milyon TL ilave destek sağladık. Böylece Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hem aile bileşeni hem de çocuk bileşeni ile birlikte toplam 3,2 milyar TL'yi hak sahibi olan 2,5 milyon hanemize hesaplarına yatırmış olduk."

DOGALGAZ DESTEĞİ HESAPLARA YATIYOR

Yanık, 2019 yılından beri devam eden elektrik tüketim desteğinde, yeni bir düzenleme yapıldığını anımsatarak, hanelere 130 TL ve 260 TL arasında destek sunacaklarını, bu kapsamda, 666 milyon TL tutarındaki elektrik tüketim desteğinin ilerleyen günlerde vatandaşların kullanımına sunulacağını kaydetti.

Bu sene hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteğinde, kış dönemi ödemelerinin bu hafta itibarıyla başlayacağına belirten Yanık, şu bilgileri verdi:

"Bu dönem öncesinde ilk olarak destekten yararlanma şartını esneterek, kiracı olan vatandaşlarımızı kapsama dahil ettik. Ardından 450 TL ile 1150 TL arasında olan 2022 yılı kış dönemi için belirlenen destek tutarımızı 900 TL ile 2 bin 500 TL aralığına yükselttik. Önümüzdeki günlerde ödemelerimizi gerçekleştireceğiz."

Yanık, doğal gaz tüketim desteğinde eylül ayında başlayan başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü belirtti.

Öte yandan Yaşlı ve engelli aylıkları ödemesi yapıldı. Açıklamasında, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin de devam ettiğini bildiren Yanık, kasım ayında 2,1 milyar TL'nin yaşlı ve engelli aylığı alan vatandaşların hesaplarına yatırıldığını kaydetti.

12 kg mutfak tüpüne şok zam! Fiyatlar güncellendi! İşte Aygaz, Mogaz, Milangaz 11 Kasım 2022 fiyat listesi

Çocuk desteği parası ne kadar? 2022 Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 

Ziraat Bankası emekli promosyon ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 Ziraat emekli promosyonu ne kadar?


Geri Dön