19 / 05 / 2024

Müjde devlet 2500 TL verecek! e-Devlet'ten Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları neler? 

Müjde devlet 2500 TL verecek! e-Devlet'ten Doğalgaz yardımı başvuru nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı şartları neler? 

Devlet, artan doğalgaz fiyatlarından sonra faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlara 900 ile 2500 TL arasında ödeme yapacağını duyurdu. Peki doğalgaz desteği nereden nasıl yapılır? İşte detaylar...



DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı olan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların faydalanacağı belirtien yardıma aynı zamanda ev sahiplerinin yanı sıra kiracılar da başvuru yapabilecek. Kronik rahatsızlığı bulunan ya da yaşam destek cihazına bağlı bulunanlar da başvuru yapacak.

2022 DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönem doğalgaz yardımı hakkında değerlendirmeler yaptı. Erdoğan, "Doğal gaz tüketim desteğinde yeni başvuru döneminde kiracıları da kapsama aldık ve hane başına destek oranını 900 TL-2500 TL arasında olarak belirledik" diye ifade etti.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL, NEREDEN YAPILIR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Doğal Gaz Tüketim Destek Programı kapsamında başvuruların e-Devlet'ten sürdüğünü ifade ederek, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız" dedi.

Doğalgaz Tüketim Desteği’ne http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabilirsiniz.

Öte yandan Aile Destek Programı ödemlerine geçtiğimiz aylarda yeni düzenlemeler yapıldı. Bu doğrultuda Aile Destek Programı ödemeleri güncellendi. Devlet hane başına aylık 850 lira ile 1.250 lira maddi destek sağlıyor. 12 aylık bu destek hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarına göre hesaplanıyor. 

Çocuk parası ne kadar? Çocuk desteği ödemeleri ne zaman yapılacak? Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler?

e-Devlet'ten başvurana 1250 TL verilecek! Aile Destek Programı kasım ayı ödemeleri o tarihte hesaplara yatacak!


Geri Dön