08 / 05 / 2024

Mujica, Cumhurbaşkanlığı Sarayını evsizlere verecek!

 Mujica, Cumhurbaşkanlığı Sarayını evsizlere verecek!

Mütevazi bir yaşam süren Uruguay'ın solcu lideri Mujica, başkentin seçkin mahallesindeki köşkünü evsizlere bıraktı



Uruguay’da gösterişli davetlere sahne olan Cumhurbaşkalığı sarayı, sokakta yaşayan yoksulların evi olmaya hazırlanıyor. Uruguay Cumhurbaşkanı Jose Mujica, kış mevsiminin yaklaşmasıyla, köşke taşınmayı istemiyor ve Mart ayında sokakta yaşayan evsizlerin köşkte kalması için büyük bir çaba içerisine girdi.


Mujica Mart ayında sokakta yaşayan bir anne ile çocuğunun köşkünde kalabilmesi için çaba harcadı. Ancak bu girişimi Sosyal Kalkınma Bakanlığı’ndan geri döndü. Yılmayan Mujica, bu kez köşkün sığınak olarak kullanılması için kesin talimat verdi. Nitekim boş olmasına rağmen köşkte halen 42 kişi tam zamanlı çalışıyor. Bu nedenle Mujica devlet kasasından çıkan paranın daha iyi değerlendirilmesini istiyor.



Tek malvarlığı: Vosvos


2010’dan bu yana görevde olan, gençliğinde Küba devriminden esinlenen Tupamaro gerilla örgütünün üyeliğini yapan Mujica aynı zamanda dünyanın en mütevazi yaşam süren lideri olarak dikkat çekiyordu. Seçim kampanyasında vaat ettiği gibi başkentin en seçkin semtinde bulunan köşkü yerine şehir dışındaki bahçeli evinde yaşamayı sürdüren Mujica’nın, maaşının yüzde 90’a yakınını hayır işlerine bağışladığı belirtiliyor. Mujica’nm malvarlığı ise göz nuru emektar bir Vosvos’tan ibaret, evinin tapusu ise Senato  eşinin üzerinde. En büyük keyfi de bahçesinde yetiştirdiği çiçekler ve sebzeler.


Taraf



Geri Dön