20 / 05 / 2024

Jose Mujica evsizlere ev veriyor

Jose Mujica evsizlere ev veriyor

Mütevazi bir yaşam süren Uruguay'ın solcu lideri Mujica, başkentin seçkin mahallesindeki köşkünü evsizlere bıraktı

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Byblos Liman Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Byblos Liman Yatırımları Anonim Şirketi Ataşehir'de Igor Gentil Nery ve Jose Julıo Lourenço Lopes ortaklığında kuruldu.

Prens William babasından miras kalacak mülkleri evsizlere açacak!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tahtının, ikinci varisi olan Prens William'ın babasından miras kalacak mülkleri evsizlere açacağı iddia edildi...

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

Almanya Evsizlere Yardım Derneği Almanya'daki evsizlerin rakamlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre 2020 senesinde yaklaşık 256 bin vatandaşın düzenli bir konutu olmadığı ve yaklaşık 45 bin kişinin sokakta yaşadığı belirtildi.

Google San Jose’de kampüs inşa edecek!

ABD merkezli Alphabet şirketine bağlı Google, 7 ay önce mega kampüs projesini duyurmuştu. Belediye meclisi projeyi onayladı. Google’ın Downtown West kampüsünde yer verilecek alanlar açıklandı.

Runı Sl Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Runı Sl Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Irına Nıtescu ve Jose Luıs Ruız Artacho ortaklığında kuruldu.

Enova By Veolia Proje Danışmanlığı Ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Enova By Veolia Proje Danışmanlığı Ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Amın El Najjar, Francisco Jose Carvalho Ramalheıra ve Enova Facılıtıes Management Sevices L.L.C ortaklığında kuruldu.

İHH, Suriye'de evsizlere umut oluyor!

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında dokuz çocuğuyla beraber evsiz kalan Feriye Taha ailesine İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı

Evsizlere Konaklama Projesi başlatıldı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı traafından koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler dahilinde "Evsizlere Konaklama Projesi" başlatıldı.

Koronavirüs, İngiltere'deki 28 bin evsizin hayatını zorlaştırıyor!

Sokağa çıkma yasağının ilan edilen İngiltere'de 28 bin evsiz yardım bekliyor. Yardım kuruluşları, evsizlere yer ve yiyecek desteği verilmesi için çağrıda bulunuyor.

New York’taki evsizlere ücretsiz ev!

New York Belediye Meclisi, dar gelirler için yapılacak yeni konut programlarında binalarda olacak ünitelerin yüzde 15’inin evsizlere yer ayrılması şartını gerektiren yasa tasarısını kabul etti...

Almanya'da 650 bin evsiz var!

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği’nin tahminlerine göre, Almanya’daki evsizlerin sayısı büyük oranda arttı...

Jose Mujica evsizlere ev veriyor Haberi

Jose Mujica evsizlere ev veriyor

Uruguay’da gösterişli davetlere sahne olan Cumhurbaşkalığı sarayı, sokakta yaşayan yoksulların evi olmaya hazırlanıyor. Uruguay Cumhurbaşkanı Jose Mujica, kış mevsiminin yaklaşmasıyla, köşke taşınmayı istemiyor ve Mart ayında sokakta yaşayan evsizlerin köşkte kalması için büyük bir çaba içerisine girdi.


Mujica Mart ayında sokakta yaşayan bir anne ile çocuğunun köşkünde kalabilmesi için çaba harcadı. Ancak bu girişimi Sosyal Kalkınma Bakanlığı’ndan geri döndü. Yılmayan Mujica, bu kez köşkün sığınak olarak kullanılması için kesin talimat verdi. Nitekim boş olmasına rağmen köşkte halen 42 kişi tam zamanlı çalışıyor. Bu nedenle Mujica devlet kasasından çıkan paranın daha iyi değerlendirilmesini istiyor.



Tek malvarlığı: Vosvos


2010’dan bu yana görevde olan, gençliğinde Küba devriminden esinlenen Tupamaro gerilla örgütünün üyeliğini yapan Mujica aynı zamanda dünyanın en mütevazi yaşam süren lideri olarak dikkat çekiyordu....