28 / 04 / 2024

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

Almanya Evsizlere Yardım Derneği Almanya'daki evsizlerin rakamlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre 2020 senesinde yaklaşık 256 bin vatandaşın düzenli bir konutu olmadığı ve yaklaşık 45 bin kişinin sokakta yaşadığı belirtildi.



Almanya Evsizlere Yardım Derneği'nin açıkladığı raporda, Almanya'daki evsizlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Almanya’da 2020 senesinde hemen hemen 256 bin şahsın sabit bir evi yok. Düzenli evi olmayanların yüzde 20’sinin yani yaklaşık 45 bininin sokakta yaşadığı belirtildi.

2019 senesinde pamdeminin ortaya çıkmasıyla evsiz kişilerde ki sayıda da artış olduğu gözlemleniyor. Evi olmayanların net sayısı bilinmemekle beraber 2019 sensindeki evisiz insanların rakamı 237 bin olduğu öne sürülüyordu. 

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

Yerleşik bir düzene sahip olmayan 20 bin kişinin 18 yaşını doldurmamış çocuk ve gençlerden oluşuyor. Evi olmayan her üç kişiden birinin ise başka ülkenin vatandaşı olduğu belirtiliyor. 

Covid-19 salgını sebebiyle yardım kuruluşları konaklama hizmetini azaltmak zorunda kaldı. Buna bağlı olarak sokakta yaşamak zorunda kalan evsizlerin sayısınında arttığı gözlemlendi.

Ülke genelinde en büyük sorunun, konut kira fiyatlarının artması olduğu vurgulanırken, iktidarın senede 100 bin sosyal konut inşa projesi problemini çözmeye yeterli olamadığı belirtildi.

Almanya’daki konut kredisi faizleri yükselecek!


Geri Dön