27 / 04 / 2024

Huzur 76 projesi ile Iğdır'da turist sayısı arttı!

Huzur 76 projesi ile Iğdır'da turist sayısı arttı!

Türkiye'nin, 3 ülkeye açılan tek sınır kapısı Iğdır'da, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlayan " Huzur 76 " Projesi sayesinde kente gelen turist sayısında artış sağlandı.



Türkiye'nin, 3 ülkeye açılan tek kapısı Iğdır'da, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanmaya başlayan "Huzur 76" projesi sayesinde kente gelen turist sayısında bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artış görüldü.


Kentin belirli noktalarında yapılan yol uygulamaları ve güven timlerinin hem asayiş olaylarını asgari seviyeye indirmek hem de turizmi kalkındırmak için başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.


İran, Nahçivan ve Ermenistan'a açılan sınır kapıları bulunan  kente, geçtiğimiz yılın ilk dört ayında 107 bin 660 turist gelirken, bu yılın aynı döneminde ise 115 bin 238 turist giriş yaptı. Asayiş olaylarında da yılın ilk dört ayında geçen yıla göre yüzde 13 düşüş sağlandı.


İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iğdır'da uygulanmaya başlanan "Huzur 76" Projesinin birçok amaç taşıdığını ve hedeflenen noktaya gelmeye başladığını söyledi.


Huzurun olduğu her yerde güvenin bulunduğunu hatırlatan Babal, "Eğer huzur varsa insanların kendine olan güvenleri artar. Biz Iğdır'da huzuru sağlarsak, buna bağlı olarak hem ekonomik anlamda hem de turizm alanında gelişmelerin yaşanacağına inanıyoruz. Türkiye'nin 3 ülkeye açılan tek kapısı Iğdır'da vatandaşlarımızın sayesinde önemli bir güven ortamı oluşturduk. Bu da şehrin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır" dedi.


Babal, güven timlerinin yaptığı kontrollerde ve gittikleri her yerde vatandaşlarla çok iyi diyaloglar kurduklarını ifade etti. Halkın özlediği huzurun sağlanmasının ardından şehirde ayrı bir hava estiğini dile getiren Babal, şöyle devam etti:


"Başlattığımız proje, bünyesinde çok önemli hedefler barındırıyor. Şehrin muhtelif yerlerinde ekiplerimiz halkın içinde gezerek onlarla birebir sohbet ediyor. Halkın arasında kaynaşma ve bütünleşme sağlayarak, vatandaşın polise olan yakınlığını artırıyor. Her sohbet ortamında vatandaşın memnuniyetini dile getirmesi bizim geldiğimiz noktayı gözler önüne seriyor. Halkımıza huzurun yanında nelerin geleceğini, huzurun olmadığı yerlerde ise yaşanacak sorunları arkadaşlarımız tek tek anlatıyor. Şehrimizde, 2013'ün ilk 4 ayında 986 asayiş olayı yaşanırken, 2014'ün ilk 4 ayında 854'e düştü. Bu düşüş yılın son ayına kadar daha da sürecek. Şehrin coğrafi yapısı nedeniyle önemli bir konumda bulunması turizmin canlanması ve gelen turist sayısının da fazla olması bu şehre ayrı bir önem katıyor. Bunun bilincinde olan arkadaşlarımız da yaptıkları her ziyarette bunu dile getiriyorlar."


Babal, Iğdır'ın huzuru için çıktıkları yolda arkalarına halkın desteğini alarak, başlatılan projenin daha iyi bir noktaya ulaşmasının sağlandığını vurguladı.


Ekiplerin yaptığı çalışmalarda halkı bilinçlendirmek için broşür dağıttıklarını anlatan Babal, şunları kaydetti:


"Ülkemizin önemli kentlerinden birisi olan Iğdır'da güven timlerimiz, 7 gün 24 saat yaptıkları uygulamalarla asayiş olaylarını asgari seviyeye indirdi. Başlattığımız proje sayesinde şehrin huzurunu sağlamakla kalmadık aynı zamanda ülkemizin önemli turizm potansiyeline sahip Iğdır'a, bu anlamda da önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Bu konuda vatandaşların da büyük katkısı oldu. Halkımız artık polisle kaynaşıp, bire bir diyalog kuruyor. Vatandaşlarımız da huzurun ardından şehrin genel itibarıyla bir değişime gittiğini bizlere söylüyor ve bu bizim için çok önemli. Karşılaştıkları en küçük asayiş olayını dahi 155 Polis İmdat hattıyla paylaşmalarının, onların huzurunu sağlayacak bir adım atılacağı anlamına geldiğini artık halkımız çok daha iyi biliyor."


- Otellerdeki doluluk oranı yüzde 90


Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Engindeniz ise Iğdır'da 2014 yılında gelen turist sayısında gözle görülür artış olduğunu ve otellerin doluluk oranlarının yüzde 90'ı geçtiğini söyledi.


Engindeniz, kente özellikle İran ve Azerbaycan'dan turist geldiğini belirterek, "Yıllık oranlara bakılınca şehre gelen turist sayısında ortalamalarda 2013 ile 2014 arasında belirgin bir artış olduğu gözlenmekte. Özellikle önümüzdeki aylarda gelecek turist sayısının geçen yıla oranla iki katına çıkacağını bekliyoruz. Çünkü 2014 yılının sadece mart ve nisan ayında gelen turist sayısı yaklaşık 111 bin 846. Üstelik sadece günübirlik gelip gidenleri de saymıyoruz" diye konuştu.


AA


Geri Dön