30 / 04 / 2024

Münir Tanyer: Sektör için yeni düzenlemeler bekliyoruz!

Münir Tanyer: Sektör için yeni düzenlemeler bekliyoruz!

Ekonomiye can veren inşaat sektöründe, sektörünün temsilcileri, yeni yıla girerken yerel yönetim ve merkezi hükümetten eş zamanlı atılacak bazı önemli adımlar bekliyor.



Ekonomiye can veren inşaat sektöründe, kentsel dönüşümdeki bekleyiş, İzmirli müteahhitlerin de gündeminde birinci sıradaki yerini koruyor. Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmirli müteahhitlerin iş yapma konusunda gerekli altyapı olanaklarına sahip olduğunu, ancak sektörün kentsel dönüşüm, kdv ve iş güvenliği konusunda önemli düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu söyledi.Sırf depreme dayanıklı konut yapma adına, eski binayı yıkıp yerine yenisinin yapılmasının kentsel dönüşüm anlamına gelmediğini savunan Tanyer, kentsel dönüşümün sosyal bir boyutu olduğunu, yerel yönetimlerin bu anlamda mutlaka merkezi yönetimle birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. İzmir'de inşaat sektörünün, arsa üretilememesi nedeniyle büyük zorluk yaşadığını kaydeden Münir Tanyer, "Bizim müteahhit olarak sermayemiz arsadır. Arsalarda kat karşılığı oranlar maalesef çok yüksek.Meslektaşlarımız bunun hesabını yapmadan işe girdiklerinde zor durumlara düşebiliyorlar. Arsa fiyatlarının yüksek olması konut fiyatlarını da tetikliyor. Bu durum da tüketiciye olumsuz yansıyor. Kentsel dönüşüm devreye girerse, yeni arsa üretimi konusunda hızla mesafe kat edilecektir. Müteahhitlerin iş yapmaları kolaylaşırsa bundan çok sayıda sektör beslenecek ve bu da ekonomik verilere olumlu yansıyacaktır" diye konuştu. 


İnşaat sektöründe iş güvenliği konusunda da sıkıntılar bulunduğunu kaydeden Münir Tanyer, şunları söyledi: "İş güvenliği konusu inşaatçılar için çok önemli. Çünkü konut üretiyoruz ve çok sayıda işçi çalıştırıyoruz. İş güvenliği konusunda gerekli tüm önlemleri alsak da herhangi bir iş kazasında mutlaka asli kusurlu biz oluyoruz. Bu konuda müteahhitleri günah keçisi olmaktan kurtaracak düzenlemelerin de yapılmasını bekliyoruz" 


Yeni Ekonomi 


Geri Dön