30 / 04 / 2024

inşaat sektöründe düzenlemeler

inşaat sektöründe düzenlemeler

Ekonomiye can veren inşaat sektöründe, sektörünün temsilcileri, yeni yıla girerken yerel yönetim ve merkezi hükümetten eş zamanlı atılacak bazı önemli adımlar bekliyor.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe indirim yağmuru başladı! Demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi! 20 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bu hafta peş peşe indirim geldi. Haftanın başından itibaren demir fiyatları düşmeye başladı. Demire gelen indirim adete inşaat sektöründe indirim yağmuru etkisi yarattı. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu?

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 

Bugün inşaat sektöründe indirim haberleri konuşuluyor. İnşattın en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Demir fiyatlarına dün de indirim gelmişti. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Çimento fiyatlarına indirim gelecek mi? 

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan Ekim-Aralık 2021 dönemi verilerine göre, inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 36 bin kişi arttı.

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

Moskova'da inşaat sektörü zirveden düşüyor mu?

Moskova’da inşaat sektöründe satış hacmi Ocak-Ekim 2020 döneminde, geçen senenin ilk 10 ayına göre yüzde 16,8 arttı ve 540 milyar rubleye (7 milyar dolar) ulaştı. Başkentte 2020’nin ilk 10 ayında 40 bin 194 konut satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 fazla. 

Almanya inşaat sektöründe normale dönüş süresi 11,1 olarak belirlendi!

Almanya'da koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden hizmetler sektöründe 11,7 ayda faaliyetlerde normale dönüş beklenirken, inşaat sektöründe bu süre 11,1 ay, sanayi sektöründe de 10,1 ay olarak belirlendi.

inşaat sektöründe düzenlemeler Haberi

inşaat sektöründe düzenlemeler

Ekonomiye can veren inşaat sektöründe, kentsel dönüşümdeki bekleyiş, İzmirli müteahhitlerin de gündeminde birinci sıradaki yerini koruyor. Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, İzmirli müteahhitlerin iş yapma konusunda gerekli altyapı olanaklarına sahip olduğunu, ancak sektörün kentsel dönüşüm, kdv ve iş güvenliği konusunda önemli düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu söyledi.Sırf depreme dayanıklı konut yapma adına, eski binayı yıkıp yerine yenisinin yapılmasının kentsel dönüşüm anlamına gelmediğini savunan Tanyer, kentsel dönüşümün sosyal bir boyutu olduğunu, yerel yönetimlerin bu anlamda mutlaka merkezi yönetimle birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. İzmir'de inşaat sektörünün, arsa üretilememesi nedeniyle büyük zorluk yaşadığını kaydeden Münir Tanyer, "Bizim müteahhit olarak sermayemiz arsadır. Arsalarda kat karşılığı oranlar maalesef çok yüksek.Meslektaşlarımız bunun hesabını yapmadan işe girdiklerinde zor durumlara düşebiliyorlar. Arsa fiyatlarının yüksek olması...