Murat Arslan: Avcılar'daki riskli binaları yenileyeceğiz!
CHP Avcılar Belediyesi başkan aday adayı olan Murat Arslan, yaşanabilir Avcılar için hedeflerini ve planlarını anlattı.
Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den Avcılar Belediyesi başkanı aday adayı olan Murat Arslan, değerleri halka devreden, şeffaf ve hesap veren bir anlayışla belediyeyi yöneteceğini belirtti. Cumhuriyet gazetesinden İlayda Kaya'nın haberine göre, Avcılar’da ulaşım ve park sorununun öncelik olduğunu anlatan Arslan, “Büyükşehir belediyesiyle işbirliği ile şehir merkezine yakın yerlerde otoparklar inşa ederek bu durumun önüne geçeceğiz. Raylı sistemle de trafik sorununa çözüm arayacağız”diye konuştu.
Cumhuriyet gazetesinin sorularını yanıtlayan Murat Arslan şöyle konuştu:
-Belediyecilik anlayışınızı tarif eder misiniz? CHP’li bir belediyede aday olmanızın gerekçesi nedir?
Bugüne kadar yaptığım bütün çalışmalarda bilimi ve planlı çalışmayı esas aldım. Elimdeki verileri değerlendirerek projeler ürettim ve hedeflediğim kitleye sunmaya çalıştım. Başarıyı getiren en önemli adım ise her zaman bir ekip ile beraber hareket etmek oldu. Belediye çalışmalarımda uygulayacağım yöntem, öncelikle mevcut durumun iyi analiz edilmesi, meslek örgütleriyle ve üniversitelerle birlikte planlanması ve hayata geçirilmesi şeklinde olacaktır. Akademisyen olarak geçen 26 yıllık eğitimci kimliğimle, Avcılar’da akademik bir yaklaşımla ve toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yeniden planlanmasını sağlamak istiyorum.
-Avcılar ilçesinin temel sorunu nedir? Sorunların tespiti ve çözümü noktasında nasıl bir çalışmanız var?
Avcılar’da, çevre, eğitim, yetersiz altyapı, trafik, istihdam, yoksulluk gibi birçok sorun olmakla birlikte, deprem ve mülkiyet sorunları her zaman en başta gelmektedir. Avcılar’da 1999 yılı depreminde 38 bina yıkılmış, 500 civarında bina ağır ve orta derecede hasar görerek birçok vatandaş evsiz kalmıştır. Çözüm için önlemler yeniden masaya yatırılacak ve yapılara ilişkin mevcut raporlar incelenerek değerlendirme yapılacak. Meslek odaları, üniversiteler ve diğer uzmanların işbirliği ile durum tespiti yapılacak ve gerçekçi bir vizyon uygulamaya konulacak. Elde edilen veriler değerlendirilerek riskli binalardan başlamak üzere yenileme çalışmaları yapılacak. Alt ve üstyapısı hazırlanmış en az beş toplanma alanının oluşturulması, deprem sonrası yangın önlemlerinin alınması, halkın bilinçlendirilmesi ve afet eylem planı gibi çalışmalarımız da olacak.
Çevreci politikalar
-Avcılarla ilgili hayaliniz nedir? Neleri hayata geçirmek istiyorsunuz?
Kentlerin çevre açısından en kolay ve önemli faaliyeti öncelikle mevcut çevrenin korunmasıdır. Bu amaçla çevreci yaşam bilinci ve kent kültürü oluşturulması için yurtaşlara yönelik etkinlikler yapılacaktır. Avcılar kişi başına düşen yeşil alanlarda zayıf. Ancak göl ve deniz sahili ile Firuzköy, Yeşilkent ve Tahtakale mahalleleri gelişmeye açık alanlar. Bu alanların yeşillendirilmesi, içinde yürüyüş yollarının ve çocuk parkların yer aldığı orta büyüklükteki vadileri oluşturacağız. Avcılar’ın girişinde göl kıyısında yer alan bölgede, içinde büyük bir botanik bahçesi, dinlenme alanlarının, parkların yer aldığı, Avcılar halkının ve ilçeden geçen diğer yurttaşların uğradığı bir ‘Avcılarpark projesi’ kademeli olarak gerçekleştirilecek. Ulaşım ve otopark sorunu Avcılar’da gündelik yaşamı olumsuz etkilemekte. Büyükşehir belediyesiyle işbirliğiyle şehir merkezine yakın yerlerde otoparklar inşa ederek bu durumun önüne geçeceğiz. Raylı sistemle de trafik sorununa çözüm arayacağız. Firuzköy ve Yeşilkent’in içinde bulunduğu alan “Eğitim ve yaşam vadisi” olarak projelendirilecek.