29 / 04 / 2024

Avcılar'daki plan sorunu aşıldı!

Avcılar'daki plan sorunu aşıldı!

Avcılar'daki kentsel dönüşümün önündeki en büyük sorun olan plan sorunu aşıldı. Kat sınırı izninin ortadan kalkması vatandaşların hak kaybı yaşamasını engelleyecek.



Avcılar'da kat sınırlaması sorunu ortadan kaldırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 2008'de dört kata çekilen imar iznini eski haline çevirerek, binalarını yenileyecek vatandaşların hak kaybı yaşamasını engelledi. 


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Toprak, "Evler altı kat ve eskiden yapılmış. Binalar yaşlanmış, yorulmuş ama yenilenmiyor. Çünkü yenilendiğinde 4 kat izin veriliyordu. Peki kalan 2 kattaki vatandaşlar nereye gidecekti? Yani kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel, yeni planlarda kat sayısının düşürülmüş olmasıydı." dedi. 


Binaların yenilenmezse 17 Ağustos'taki gibi yıkım tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Toprak, "Bu nedenle göreve geldiğimizde kurduğum 10 müdürlükten biri olan Plan Proje Müdürlüğü'ndeki ekibimizle kentimizin bütün planlarını, imar durumlarını yeniden gözden geçirdik. Yedi eski mahalleden az önce saydığım dördünün (Denizköskler, Ambarlı, Merkez ve Cihangir mahalleleri) imar planı çalışmalarını 82 planlarına göre yeniden düzenleyerek meclisimize sunduk ve oy birliğiyle geçirip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne onay için gönderdik. Büyükşehir, E-5 üzerinde kalan Gümüşpala, Üniversite ve Mustafa Kemalpaşa mahalleleri için de aynı çalışmayı yapmamızı isteyerek, kentsel dönüşüm yapılacak yedi mahallenin planlarını birlikte geçirmeyi önerdi. Ekibimiz altı ayda yapılacak olan çalışmayı üç ayda bitirdi." şeklinde konuştu. 


Kent Yaşam 


Geri Dön