27 / 04 / 2024

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da gerçekleştirilen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, mega kent İstanbul'daki yeşil alanları artırırken diğer taraftann doğal güzellikleri korumayı sürdürdüklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, "Tüm belediyelerimizden atık su arıtma ve katı atık sistemlerimize dair gerekli iyileştirmeleri yapmalarını özellikle rica ediyorum. Her konuda olduğu gibi, bu kritik konuda da belediyelerimizin, İstanbul'umuzun yanında olduğumuzu özellikle ifade ediyorum. Tertemiz denizlerimizle, millet bahçelerimizle, çevre yatırımlarımızla, iklim değişikliğiyle mücadelemizle, İstanbul'umuzu yeşilsiz, mavisiz bırakmaya azmetmiş olanlara rağmen bu güzel şehri yeşilin ve mavinin cenneti haline getirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

- "Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli"

Bakan Murat Kurum, ülkemizde yıllık ortalama 23 bin deprem yaşandığına, toprakların yüzde 66'lık kısmının, nüfusun yüzde 71'lik kısmının, afet riski yüksek bölgelerde bulunduğunu kaydetti.

Depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğuna değinen Bakan Murat Kurum, "Bu anlamda kentsel dönüşüm seferberliğimiz, ülkemizin, milletimizin, şehirlerimizin geleceği noktasında hayati bir rol oynuyor. Geçmişte ve yakın tarihte yaşadığımız acıların tekrar etmemesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı Kentsel Dönüşüm Seferberliğimiz kapsamında yürüttüğümüz çalışmalara bir an bile hızımızı kesmeden devam ediyoruz." dedi.

Bugüne kadar ülkede, 1,7 milyon konutun dönüşümünü yaptıklarını TOKİ eliyle 1,1 milyon konutu teslim ettiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, sahada yatırım değeri 120 milyar lira olan tam 350 bin dönüşüm ve sosyal konut inşasına kararlılıkla devam ettiklerini belirtti.

Murat Kurum yaptığı açıklamada "İzmir'de de 25 yıldır yönetenlerin başaramadığı hizmeti, yatırımı götürüyoruz.  İzmir  tarihinin en büyük, en kapsamlı kentsel dönüşümünü biz gerçekleştiriyoruz." dedi.

Murat Kurum yaptığı açıklamada 2012 yılından bugüne, mega kent İstanbul'da 300 bin binayı yenilediklerini,Maltepe, Kağıthane, Güngören, Beyoğlu Sütlüce, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Ataşehir, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beykoz, Okmeydanı ve Hacıhüsrev'de, İstanbul'un 39 ilçesinde toplam 140 bin konutun dönüşümünün sürdürdüklerini kaydetti.

Bakan Murat Kurum, mega kent İstanbul'a  TOKİ  eliyle toplam yatırım değeri 28 milyar TL olan toplamda 58 bin 219 konutu da yaptıklarını, yatırım değeri 19,5 milyar lira olan 18 bin 500 konut, 500 ticari ünite, 1014 lojman, 227 sosyal donatı ile beraber inşaatların sürdüğünü kaydetti.

İstanbul Kartal'da çöken binadan sonra hemen çalışmalara başladıklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, hiçbir vatandaşı mağdur etmediklerini söyledi.

Bakan Murat Kurum, yaptığı açıklamada Kağıthane'de istinat duvarının çökmesinden sonra yıkılan binaların yerlerine yenilerinin yapılacağını, adeta bir kangrene dönüşen Fikirtepe'de ise 15 bin konutluk yeni bir kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını dile getirdi.

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

- "İstanbul Boğazı'na nazır 5 bin konutluk dönüşüm..."

Üsküdar Kirazlıtepe, Mehmet Akif, Sütlüce ve Ferah mahallerin içerisinde yer aldığı Büyük Çamlıca Camisi'nin eteklerinde, İstanbul Boğazı'na nazır toplamda 5 bin konutluk dev bir dönüşüme devam ettiklerini dile getiren Bakan Murat Kurum, senelerdir ağlıksız konutlarda yaşamını sürdüren Tozkoparanlılar için de yepyeni yaşam alanları sunduklarını bilridi.

İstanbul Finans Merkezi'nin, ekonomik anlamda mega kent İstanbul'u bölgenin lideri yapacağını dile getiren Bakan Murat Kurum, merkezin açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştireceklerini dile getirdi. 

Murat Kurum yaptığı açıklamada "50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle bir yandan İstanbul'daki olası depreme hazırlık yaparken, bir yandan da İstanbullu dar gelirli vatandaşlarımız için yeni yuvalar inşa ediyoruz. Bugün İstanbul'da 14 bin sosyal konutumuzu hızlı bir şekilde inşa ediyoruz. Önümüzdeki günlerde ilk konutlarımızı teslim etmeye başlıyoruz." dedi.

- "İstanbul'da, 90'lı yıllara geri dönüş vardır"

Mega kent İstanbul'un medeniyet birikimini, tarihi dokusunu, kültürel yapısını koruduklarını, geliştirdiklerini dile getiren Murat Kurum, şunları söyledi: "İstanbul'da her belediye başkanımız, aldığı bayrağı liyakatle, ehliyetle, eserle, hizmetle daha yukarıya taşıdı. Bugün üzülerek görüyoruz ki İstanbul bu başarıdan, liyakatten, ehliyetten çok uzaktadır. Gönül belediyeciliğinin ortaya koyduğu eser siyasetinin yerine, İstanbul bugün yeniden susuzluğu, çöp sorunlarını, birikmiş problemleri konuşmaya başlamıştır. Bizim AK kadrolar olarak medeniyet tecrübesine ve asıl kimliğine kavuşturduğumuz İstanbul'da, bugün maalesef 90'lı yıllara geri dönüş vardır. Bugün İstanbul ne yazık ki yatırımlarla değil, İstanbul'la hiçbir alakası olmayan pek çok suni gündemle, mağduriyet edebiyatıyla gündeme gelmektedir, buna hiç kimsenin hakkı yoktur. İstanbul'u yönetmek, aklıyla, ruhuyla, kalbiyle İstanbul'da olmaktır, İstanbul'un dışında hiçbir şey düşünmemektir. Bugün İstanbul, tarihinde hiç görmediği ciddiyetsizlikle karşı karşıyadır. İstanbul, bu şehir için tek bir hayal kurmayanların, kuramayanların ellerinde adeta mahkumdur, mahzundur.

Bir işin hayalini kurmak, o işe dört elle sarılmak demektir. Biz AK Parti kadroları olarak, İstanbul'u bir rüya şehri yapmak için mücadele ediyoruz. Bizim hayallerimizin de rüyalarımızın da kaynağında, peygamberimizin mübarek fetih hadisi vardır. İstanbul'a olan sevdamız kutludur, kutsaldır. Biz aziz İstanbul için mücadele ediyoruz. Onlar ise yaptıklarımızı yıkıyor, imar ettiklerimizi bozuyor, bizim açtıklarımıza yeniden açılış törenleri tertip ediyorlar. Şehirde yeşil alan üretemedikleri gibi bizim yapmış olduğumuz yol kenarlarındaki, o güzelim dikey bahçeleri bile hazmedemiyorlar. Trafiği bitireceklerini söylediler, metrobüs yolunda dahi yeni bir trafik türüne sebep oldular. Ulaşım rahatlayacaktı, bozulan, yanan otobüslerle şehri yolda bıraktılar. 2,5 yılda belediyeleri borç batağına soktular. Kısacası başta İstanbul olmak üzere bizim aziz şehirlerimizi mağdur ettiler."

Murat Kurum: Kanal İstanbul üzerinden tehdit dili kullanılıyor!


Geri Dön