28 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: 5 ayda 1500 konut sattık!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: 5 ayda 1500 konut sattık!

Bu yıl en az 3 milyar TL satış yapmayı tepelediklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Bu kaynakla, İstanbul'da büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atmak arzusundayız" dedi



İstanbul’da Ataköy ve Sarıkonaklar, Ankara’da Or-An ve Elvankent gibi Türkiye’de konut ve ticari üniteleri hayata geçiren Emlak Konut GYO (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı), kentsel dönüşüm çalışmasında da aktif rol almaya hazırlanıyor. Bu yıl en az 3 milyar TL satış yapmayı beklediklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu, İstanbul’da büyük kentsel dönüşüm projelerine imza atmak arzusundayız” dedi.



Başarılı bir halka arz


Emlak Konut GYO’nun Kasım 2010’da borsada işlem görmeye başladığını hatırlatan Murat Kurum, şirketin başarılı bir halka arz süreci gerçekleştirdiğini, bu başarıyı kentsel tasarım projelerinde de devam ettirdiğini söyledi. Murat Kurum, sektöre yön veren projeleri hızlı büyüme oranıyla Türkiye’nin gayrimenkul devi haline gelen Emlak Konut'un, dünyanın önde gelen GYO’ları arasında yer alma hedefiyle hızla büyüdüğünü belirtti.


Bir an evvel başlanmalı


Ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte konut ihtiyacının giderilmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik verilmesi ve ucuz, kaliteli, sağlıklı konut üretiminin artırılması, sektörün daha canlı ve başarılı geçeceğini açıkça gösteriyor diyen Murat Kurum, gerek deprem bölgelerindeki çarpık yerleşimin gerekse Türkiye’de inşaat sektörünün canlanması için kentsel dönüşümün bir an evvel başlaması gerektiğini ifade etti.


5 ayda 1500 konut sattık


Emlak Konut’un 114 metrekare emsal inşaat alanına sahip arsası bulunduğunu belirten Murat Kurum, “Yıl içinde bu arsaların ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Emlak Konut olarak Mayıs'ta 450, 2012 nın ül 5 ayında 1500 yaptık" dedi.Kurum, Resneli, Kayaşehir, Başakşehir gibi alanlarda rezevr alanları oluşturmayı kentsel dönüşüme katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.


Selimpaşa ve Gebze'deki Emlak Konutlar’da kampanya 


Emlak Konut GYO, İstanbul’un iki ucundaki projeleri için uygun koşullarda kampanya başlattı. Kampanya Gebze ve Selimpaşa Emlak Konutları’nda geçerli olacak. Gebze Emlak Konutları’nda yüzde 10’dan başlayan peşinatlarla ve 144 aya kadar vade yapılıyor. Taksit ödemeleri ise teslimden sonra gerçekleştiriliyor. Selimpaşa’da ise peşinde yüzde 20 indirim yapılırken 72 aya kadar sıfır faiz ya da 180 aya kadar vade seçeneği sunuluyor.


Kartal’da yeni projeye başlıyor 


Yeni projeleri hakkında bilgi veren Murat Kurum, “Kartal’da aldığımız yeni arazide 180 bin metrekarelik alanda yaklaşık 1500-2 bin bağımsız bölüm olacak. O projeyi de bu yıla yetiştirmeye çalışıyoruz. Onun dışında Batı Ataşehir’de yaklaşık 300 ticari bölümden oluşacak bir alanın ihalesini de yapacağız. Sultanbeyli’de 500 konutluk bir proje,  İzmir  Körfez'de de yaklaşık 1000 konutluk bir alanı çıkacağız" dedi.



Posta


Geri Dön