Kent Haberleri

Murat Kurum tarih vererek açıkladı! 60 günde 70 bin deprem konutu daha teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem konutları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 60 günde 70 bin deprem konutunun daha teslim edileceğini müjdeledi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam elden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gündemden düşmeyen deprem konutları ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı.

Bakan Murat Kurum konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki 60 günde 70 bin yeni konutumuzu daha teslim ederek, yıl sonuna kadar 200 bin depremzede kardeşimizi yeni yuvalarına kavuşturacaklarını müjdeledi.

Bakan Murat Kurum, 'Yeniden Daha Güçlü Anadolu' başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Depremzede kardeşlerimizle ahdimizi dün yeniledik. Hızımızı daha da artıracağız. Önümüzdeki 60 gün içerisinde 70 bin yeni konutumuzu daha teslim ederek, sene sonuna kadar 200 bin depremzede kardeşimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız. 2025 yılının sonunda anahtarını almayan vatandaşımız kalmayacak" dedi.

Diğer bir taraftan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 26 Ekim 2024 tarihi  itibarıyla deprem bölgesinde teslim edilen konut sayısının 130 bin 565'e yükseldiği belirtilerek, "11 şehirde 2025 sene sonunda ise 417 bin 563'ü konut 35 bin 395'i ticari ünite olacak şekilde toplam 452 bin 958 bağımsız bölümün teslimatının tamamlanması hedefleniyor" ifadelerine yer verildi.

11 İLDE 29 BİN KONUT TESLİM EDİLDİ

Ülkemizde 11 şehirde deprem konutları için kura çekilişi heyecanı geçtiğimiz gün aşandı. Gerçekleştirilen törenle birlikte 11 kentte depremzede vatandaşlar da yeni konutlarına  kavuştu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre depremin yaralarının sarıldığı 11 şehirde depremzede yurttaşların konutları da teslim ediliyor. Deprem bölgesinde inşaat çalışmaları tamamlanan 29 bin üzerinde deprem evleri için anahtar teslimi kura işlemiyle yapıldı.

Merakla beklenen kura çekilişinde Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Kilis, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ illerinde yapımı tamamlanan deprem konutları sahiplerine teslim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yapılan deprem konutları anahtar teslim kura çekilişi canlı yayınlandı.

Son 10 yılda demir fiyatları yüzde 1.700, beton fiyatları yüzde 2.100 arttı!

Ekonomideki daralma kamuyu vurdu! Bursa’da, kamu kurumları 588 milyon liralık gayrimenkul satışı için düğmeye bastı!

En yüksek mevduat faizi hangi bankada? 500 bin TL yatıran 32 günde 21 bin TL alıyor! Bankaların mevduat faiz oranları...