Genel

Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 32590 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 32590 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bakan Mehmet Özhaseki'nin istifasıyla boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı'na Murat Kurum atandı. 

MURAT KURUM'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine atanan Kurum,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Murat Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Bizi bu şerefli göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı arz ediyorum. Çabamız, gayretimiz, mücadelemiz Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmaktır. Bayrağı devralacağımız Mehmet Özhaseki bakanımız gibi biz de başta asrın felaketinin yaşandığı tüm kentlerimiz olmak üzere 81 şehrimizin her köşesinde çalışmaya, koşmaya devam edeceğiz. Rabb'im üstlendiğimiz bu kutlu görevde bizi aziz milletimize mahcup etmesin."

TOKİ'DE UZMAN OLARAK GÖREV ALDI

Yeniden Bakan olan Murat Kurum, 1976 yılında başkent Ankara'da doğdu. Kurum 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

2005 yılına kadar çeşitli kurumlarda görev alan Murat Kurum, 2005-2006 seneleri arasında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman statüsünde yer aldı. 2006'dan 2009'a kadar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Murat Kurum, 2009-2012 senelerinde de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak görev aldı.

2009 – 2018 seneleri arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2018-2023 YILLARINDA BAKANLIK YAPMIŞTI

Murat Kurum, 2018 – 2023 seneleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde yer aldı. 14 Mayıs 2023 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

Murat Kurum, 2024 yılında Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi fakat bu seçimin galibi mevcut başkan Ekrem İmamoğlu oldu.

 

Kiralardaki 2,5 kat artış tahliye davalarını artıracak!

Emlak vergisinde bölgesel rayiç bedeli uygulanacak!

Bankaların güncel 150 bin TL ihtiyaç kredisi ve taksit oranları ne kadar?