Kent Haberleri

Murat Muratoğlu: Arabistan'da Kanal İstanbul yapılmadığı için dava açıyorlarmış! 

Ekonomist, gazeteci ve yazar Murat Muratoğlu, Arabistan'da Kanal İstanbul yapılmadığı için dava açılmaya başlandığını dile getirdi. İşte o açıklama... 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘çılgın proje’ olarak nitelendirdiği İstanbul Avrupa Yakası'nda hayata geçirilmesi için düğmeye basılan Kanal İstanbul projesindeki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. 

Son olarak İstanbul Arnavutköy’de Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümü ile ilgili Boyalık ve Baklalı mahallelerini kapsayan bir imar planına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verilmişti. Bu imar planları da tepkilere neden oldu. 

Kanal İstanbul projesi açıklandıktan sonra, bölgede yabancılara ve özellikle de Araplara çok sayıda toprak satıldığı gündeme gelmişti. Yatırımcıların Kanal İstanbul civarındaki arsaları kollamaya devam ederken, şimdi yeni bir iddia gündeme geldi. 

Ekonomist, gazeteci ve yazar Murat Muratoğlu, Sözcü TV'de katıldığı bir programda Kanal İstanbul ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Muratoğlu'nun açıklaması, Aykırı'nın https://x.com/aykiricomtr sosyal medya hesabından paylaşıldı. 

Murat Muratoğlu, söz konusu açıklamasında Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinde Kanal İstanbul projesinin askıya alınması sebebiyle, pek çok yabancı yatırımcının Türkiye aleyhine dava açma girişiminde bulunduğuna, Türkiye'nin bu sebeple sorun yaşayabileceğine dikkat çekti. 

"Arabistan'da Kanal İstanbul yapılmıyor diye dava açıyorlarmış, 'Bize ev sattılar, Kanal İstanbul yapacağız ama yapmıyorlar’ diye" ifadelerini kullandı. 

Peki vatandaşlar Kanal İstanbul ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Türkiye'de Suriyelilerin gayrimenkul satın almasını yasaklayan kanun hala geçerli mi? 

İnşaat sektörüne yeni soluk getiriliyor: Sürdürülebilir ve hafif inşaat! 

Asgari ücret için kulislerde konuşulan 3 rakam ayyuka çıktı!