02 / 05 / 2024

Murat Şahin'den müteahhitlere uyarı!

Murat Şahin'den müteahhitlere uyarı!

Tokat Tüm İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Murat Şahin, müteahhit ve işçilere uyarılarda bulundu. Şahin, müteahhitleri cezai işlemle karşılaşmaması için İMKON tarafından açılan meslek sınavlarına girmeleri konusunda uyardı.



Tokat Tüm İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Murat Şahin, yaptığı yazılı açıklamada müteahhit ve işçilere uyarılarda bulundu. Şahin, müteahhitlere cezai işlemle karşılaşmaması için İMKON tarafından açılan meslek sınavlarına girmeleri konusunda uyarılarda bulundu.


Şahin, inşaat sektöründe çalışan işçilere MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş bir kuruluştan belge alma mecburiyeti getirildiğini ve bu sürenin 1 Ocak 2017 tarihinde sona erdiğini hatırlattı. Şahin,1 Ocak 2017 tarihinden sonra inşaatlarda çalışacak işçilerde belge şartı arandığını, aksi takdirde cezai işlemler uygulandığını vurguladı.


Şahin'in açıklaması şu şekilde: "Derneğimizin bağlı bulunduğu İMKON (İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ) müteahhit kardeşlerimizin mağdur olmaması ve inşaat sektörünün durmaması için işçi kardeşlerimizin belge almalarını kolaylaştırmak için kendi bünyesinde kurduğu İMKON A.Ş. MYK ve TÜRKAK tarafından akredite edilerek belge vermeye hak kazanmıştır. İMKON tarafından Nisan ayında ilk sınavlarımız yaptık ve başarılı olan kardeşlerimize Tokat,Turhal ve Niksar TSO'da belgelerini törenle verdik. 25 - 31 Temmuz 2017 tarihinde aşağıda işçilere yazılı olan mesleklerde ikinci sınavlarımızı yapacağız. Müteahhit ve işçi kardeşlerimizin cezai işlemlerle karşılaşmamaları ve işlerini kaybetmemeleri için bu sınavlara girmeleri kendi menfaatlerinedir. 

Önemle duyurulur.''



Tokat Gazetesi


Geri Dön