30 / 04 / 2024

Murat Sönmez: Kamu binaları güçlendirilmeli

Murat Sönmez: Kamu binaları güçlendirilmeli

CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, 17 Ağustos depreminden sonra aradan geçen 10 yılda depreme karşı kaç kamu binasının güçlendirildiğini sordu



Sönmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, "Hükümetinizin yapmış olduğu çalışmalara göre, ülkemizde depreme karşı güçlendirilmesi gereken toplam kaç adet okul, hastane, öğrenci yurdu gibi kamu binası vardır?" dedi. Son 10 yılda kaç adet kamu binasında depreme karşı güçlendirilme yapıldığını ve bunların kullanım amaçlarına göre dağılımını öğrenmek isteyen Sönmez, şu soruları yöneltti:

"Hükümetiniz döneminde bu binaların güçlendirilmesi için ne kadar harcama yapılmıştır. 2009 yılı için bu amaçla ne kadar kaynak ayrılmıştır? Konuyla ilgili çalışma yapan çevreler sayısı yüz bine yaklaşan kamu binalarından sadece 764'ünde güçlendirme çalışmasının yapıldığını ileri sürmektedirler. Bu bilgi doğru mudur? Doğru ise nüfusunun yüzde 98'inin deprem tehlikesi altında yaşadığı ülkemizde, Hükümetinizin deprem konusundaki duyarsızlığının nedeni nedir?

Konu ile ilgili uzmanlar, yaptıkları açıklamalarda yakın zamanda ciddi bir deprem olasılığından bahsederek sürekli uyarılarda bulunmaktadırlar. Bu koşullarda bile deprem konusunda görünür bir çalışmanın ortada olmamasının nedeni, Hükümetinizin olası bir depremin ülkemizi teğet geçeceğine inanması mıdır?"
AA


Geri Dön