22 / 12 / 2024

Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi binası sağlam mı?

Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi binası sağlam mı?

Kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin yer aldığı bina hakkında belediyeye ‘çürük’ ihbarı yapılarak bina için deprem risk raporu alınması istendiği ortaya çıktı.



Kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin yer aldığı bina hakkında belediyeye ‘çürük’ ihbarı yapılarak bina için deprem risk raporu alınması istendiği ortaya çıktı


​Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 600 lise mezunu ve 300 lise son sınıf öğrencisine üniversiteye giriş sınavlarında eğitim desteği verecek kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’ni bir süre önce belediye bünyesinde hayata geçirdi. Kızılsaray Mahallesi’nde, eski Vahap Yılmaz Dershanesi’nin bulunduğu 15 derslik, 10 idari oda ve 1 etkinlik salonunun yer aldığı binada; ‘dershane’ hizmeti veren MURGEM’i açtı. Seviye tespit sınavının ardından oluşturulan sınıflarda başlayan eğitimler için aileler, ‘kitap ve kırtasiye giderleri’ olarak belediyeye 1250 lira ödüyor. Bilindiği üzere dershaneler yasayla bir süre önce kapatıldı.


Sağlam mı değil mi?


İsmini vermeyen bir vatandaş, Kasım 2015 başında belediyenin Turunç Masa birimine başvurdu. MURGEM’in bulunduğu binanın çürük bir bina olduğunu, sağlam bina olmadığını öne sürdü. Geleceğimizin teminatı olan yeni neslin, böyle sağlam olmayan bir binada eğitim görmesinin belediye açısından hoş bir durum olmadığını belirterek binanın sağlam olmadığını iddia etti. Çürük olduğuna dair ihbar sonrası deprem risk raporunun alınmasını istedi. Binanın sağlam olup olmadığının yönetmeliklere uygun olarak denetlenmesini talep etti. Belediye ise konu ile ilgili gerekli yazışmaların yapılacağı yanıtını verdi. Şimdi ise yıllar önce yapılan bina çürük mü depreme dayanıklı mı merak ediliyor. MURGEM binasının çürük olup olmadığını anlamak için binada test yapmak, duvarlardan röntgen çekmek ve karot almak en fazla 1500 liraya mal oluyor. Bu işlemler ise sadece bir gün sürüyor. Belediyenin tüm bunlara rağmen ‘gerekli yazışmaları’ yapacağını beyan etmesi ve bugüne değin çarpıcı bir adım atmadığının öne sürülmesi kafaları karıştırıyor. Binanın iskelet halinde kaç yıl beklediği, mesai saatlerinde yaşanabilecek olası bir depremde facia yaşanıp yaşanmayacağı ve yıkılıp yıkılmayacağı, karot testleri yapılıp yapılmadığı, binanın depreme dayanaklılığı ile ilgili yazışmaların sümenaltı edilip edilmediği merak ediliyor.


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön