28 / 04 / 2024

Muratpaşa'da AVM tartışması!

Muratpaşa'da AVM tartışması!

Antalya Muratpaşa Belediyesi şehir merkezinde 20 bin metrekarelik iki kuleli ticaret merkezinin yapılmasının önünü açtı. Plan değişikliği Büyükşehir meclisinde görüşülüp karara bağlanacak



Antalya'da CHP'li Muratpaşa Belediyesi, Burhanettin Onat Caddesi Değirmenönü'nde bulunan alanda dev bir AVM yapılmasının önünü açtı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çaybaşı Mahallesi'nde 7 bin 45 metre kare genişliğine sahip arsa, Muratpaşa Belediyesi Meclisi kararı ile toplam ticari alanı 20 bin 674 metrekareye yükseltildi. İlk planlamada 4 katlı olan yapıda imar planı değişikliği ile emsal artışı sağlanırken, iki kuleli ticari alanla ilgili imar değişikliği gelecek hafta Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülecek. AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Alpaslan Belin, konuyla ilgili ilk başvurunun 13 Temmuz 2017'de yapıldığını, aradan 2 yıl geçtikten sonra konunun yeniden gündemde yer aldığını belirtti.

12'DEN 8'E İNDİ

Yıllar önce bölgenin konut alanından ticari alana dönüştürüldüğünü kaydeden Belin, "Şimdi de yeni değişiklik ile ticari alan artırıldı. Önce 12 kata çıkartılmak istendi. Bayındırlık ve İmar Komisyonu Üyesi AK Partili Özdemir Manavoğlu'nun ısrarlı itirazları ile 8'e indi. Biz yine kabul etmedik. Ama karar oy çokluğu ile meclisten geçti" dedi. Belin, CHP ve İYİ Parti oylarıyla kabul görem meclis kararına AK Parti olarak 'AVM yapılmaması yönünde şerh' koydurduklarını ve trafik sorunuyla ilgili UKOME kararı istediklerini kaydetti.

SINIRSIZ BODRUM KATI İZNİ VAR

Onat Caddesi üzerinde bulunan parselin olduğu bölgede zaten araç trafiği yoğunluğu olduğunu söyleyen Başkan Belin, projenin sorunu kangrene dönüştüreceğini iddia etti. Alpaslan Belin, "Kamu yararına olacak her şeyi destekleyebiliriz. Fakat kamuyu zarar uğratacak her şeyin karşısında olacağız" açıklamasında bulundu. Projede sınırsız yer altı bodrum katına izin verildiğini sözlerine ekleyen Belin, "Buradan herhalde magmaya kadar yolu var anlayışını çıkarıyoruz" açıklamasında bulundu. Bölgenin 1994 ve 1996 yılları arasında koruma altına alındığını ve yapısı gereğiyle tarihi eser çıkma olasılığının yüksek olduğunu ifade eden Belin, bölgenin tarihi dokusuyla bir cazibe merkezi olarak kalması gerektiğini söyledi.


Geri Dön