30 / 04 / 2024

Mustafa Büyük: Adana'da herkesle uyum içinde çalışacağız!

Mustafa Büyük: Adana'da herkesle uyum içinde çalışacağız!

Adana Valisi Mustafa Büyük, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ile birlikte Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı makamında ziyaret etti. Büyük 'Adana'da herkesle uyum içinde çalışacağız' dedi.



Vali Büyük, Adana'daki görev süresi içerisinde bütün herkesle uyum içerisinde çalışacaklarını söyledi.


Yüreğir Belediyesi birimlerini gezen Vali Büyük, Büyükşehir Yasası ile ilçe belediyelerinin görev ve sorumluluklarının arttığını gözlemlediğini belirterek, "Vatandaşlarımız köyden mahalleye geçtikten sonra şehirde ne hizmet varsa aynısını haklı olarak talep ediyor. Bu da belediyelerimize bir yoğunluk getiriyor" dedi.


Şehirlerin gelişmesi için kentsel yenileme ve yeni imar alanları oluşturulması gerektiğini belirten Vali Büyük, şunları kaydetti:


"Şehrimizin gelişmesi ve canlanması için herkesin bildiği yol olan problemli ve eski mahallelerde yapılacak kentsel yenilik ve yeni imar alanları açmak herkesin bildiği konulardır. Bir çok ilden büyük olan Yüreğir böylelikle daha çabuk gelişecektir. Hizmette kalite ve verimlilik artsın istiyoruz."


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise ilçe nüfusunun şu anda 450 binin üzerinde olduğunu belirterek, "36 mahalleden 106 mahalleye çıkmış bulunmaktayız. Hizmet alanımız 8 bin hektardan 90 bin hektara çıktı. Bölgemiz tarım bölgesi olduğu için arsa üretme imkanımız da yok. Gelirlerimiz ise çok kısıtlı. Geçen yıl gerçekleşen bütçemiz 84 milyon idi. Bizim ölçeğimizdeki diğer belediyeler bizim 3-4 katımız daha fazla bütçeye sahipler. Buna rağmen geçen 5 yıl süre içerisinde çok güzel çalışmalar yaptık. Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız 9 ayrı mahallemizde devam ediyor. Geçen 5 yılda çok güzel hizmetler gerçekleştirdik. Çalışmalarımıza halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda devam ediyoruz" şeklinde konuştu.


Adana Medya


Geri Dön