27 / 04 / 2024

Mustafa Öncel kimdir?

Mustafa Öncel kimdir?

Selin Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel'in babası, Selçuklu Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Mustafa Öncel kimdir? Selçuklu Holding'in kurucusu Mustafa Öncel ne zaman vefat etti?



Mustafa Öncel kimdir?

Selçuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Öncel, 1929 yılı Konya Doğanbey doğumlu. Konya Erkek Lisesi'nin ardından, 1953 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Eczacılık Okulu'ndan mezun oldu.


1953 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Eczacılık Okulu'ndan mezun oldu. Mezuniyeti sonrasında çalışma hayatına Çankırı Devlet Hastanesi'nde eczacı olarak devam etti.


1956 yılında serbest meslek hayatına geçen Ecz. Mustafa Öncel, ilk eczanesini Isparta'nın Yalvaç ilçesinde açtı. Daha sonra  Konya' da ilk olarak Işık Eczanesi'ni ardından da Büyük Eczane'yi kurarak uzun yıllar serbest eczacılık yaptı.


1973 yılında Biofarma İlaç şirketine ortak oldu. 1976 yılında Biofarma  İlaç'ın tamamı Eczacı Mustafa Öncel ve ailesince satın alındı.


1978 yılında İlko İlaç San. ve Tic.  A.Ş. kuruldu. 1992 yılında ambalaj ve matbaacılık ürünleri üretmek üzere Sentez Ambalaj Sanayi A.Ş. kuruldu ve İstanbul'da üretime başladı.


1993 yılında mutfak eşyaları sektöründe 1960 yılından beri faaliyet gösteren Mehtap Mutfak Eşyaları A.Ş. satın alındı.


1994 yılında metalürji sektöründe üretim yapmak üzere Almesan Aluminyum, San. ve Tic. Ltd. Şti. kuruldu ve alüminyum levha üretim tesisi 2009 yılında Kocaeli Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime başladı.


1997 yılında Selçuklu Holding A.Ş. kuruldu.


2003 yılında Selin İnşaat A.Ş. kuruldu.


2006 yılında ailenin ve holdingin ilk firması olan Biofarma İlaç San. ve Tic. A.Ş., CVCI (Citi Venture  Capital International) ve PILS (Public in Life Science) ortaklığına satıldı. 2008 yılında Naturel Ambalaj Sanayi A.Ş. satın alındı.


2008 yılında sektörde 45 yıldır faaliyet gösteren Gül Matbaacılık A.Ş.'ne ait tesis ve tüm faaliyeti holdinge bağlı Gül Ofset Ambalaj San. ve Tic. A.Ş. tarafından satın alındı.


2009 yılında ar-ge alanında faaliyet göstermek üzere Hacettepe Üniversitesi' ne ait Beykent Teknoparkı içinde İlko Araştırma ve Geliştirme Merkezi A.Ş. kuruldu.


2009 yılında İlko İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde beşeri ilaç üretimi yapmak üzere 250.000 m2'lik alanda ilaç fabrikası yatırımına başlandı.


Selçuklu Holding’in Kurucu ve Onursal Başkanı Mustafa Öncel 16 Haziran 2013 tarihinde, İstanbul’da yaşamını yitirdi. Mustafa Öncel, 17 Haziran Pazartesi günü, İstanbul’daki Zihni Paşa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından 18 Haziran 2013 Salı günü Konya’da toprağa verildi.




Mustafa Öncel vefat etti! Selçuklu Holding’in acı günü!


Geri Dön