Genel

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Sivil inisiyatif oluşturma ve güçlerini birleştirme kararı veren tesis yönetim dernekleri ve tedarikçileri, Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) Ankara Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalıştayda bir araya gelerek tesis yönetimi ile ilgili konuları masaya yatırdı.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, Bolu Abant’taki çalıştayda İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık da Kat Mülkiyeti Kanunu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Kat Mülkiyeti Kanunu’nun yeniden yazılması gerektiğini söyledi. Şeref Kısacık, bazı sitelerde hem konut hem ofis bloklarına ye verildiğini ayrıca bunlar dışında çarşı, alışveriş merkezlerinin dışında otelin de bu sitede yer aldığını ve bu tarz yapıların amatörce yönetilmemesi gerektiğini söyledi:  Avukat Mustafa Şeref Kısacık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu alanda eğitim almış kişilere, kat mülkiyeti hukuku alanında yetişmiş hukukçulara ihtiyaç var. Ancak hukuk fakültelerinde bu konuda verilen eğitim çok yetersiz. Kat Mülkiyeti Hukuku birçok fakültede hiç okutulmazken, bazı fakültelerde eşya hukukunun içinde sadece birkaç saatlik dersle geçiştiriliyor. Fakültelerde bu yönde yeterli eğitim verilmemesi nedeniyle ortaya çıkan boşluğu doldurmak için TBB Eğitim Merkezi, İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu ve MŞK Eğitim Merkezi olarak eğitimler veriyoruz.

Kanunun yetersizliği yanında yargının ağır işlemesi, uzman bilirkişi, uzman mahkeme bulunmaması nedeniyle yaşanan sorunlar çözümlenemiyor. Hızlı, adil, doğru karar verilebilmesi için uzman hukukçu ve uzman bilirkişinin yanında, bu alanda uzmanlaşmış hâkimlere ve sadece bu alandaki sorunların çözümü için tüketici, iş mahkemeleri gibi özel mahkemelere ihtiyaç var.”

Tapuda üç boyutlu dönem resmen başlıyor!