29 / 04 / 2024

Müteahhit iflas edince vatandaş evi kendi imkanlarıyla tamamladı!

Müteahhit iflas edince vatandaş evi kendi imkanlarıyla tamamladı!

Hakkında 300 'ün üzerinde haciz işlemi bulunan müteahhit, yapımına başladığı lüks siteyi 5 yıldır tamamlayamadı. Bir vatandaş ise çareyi, evi kendi imkanlarıyla bitirip, oturmakta buldu.




Ankara'ya bir dönem, 'karpuzcu' müteahhitler damga vurdu.  Şimdi ise yerine geçen 'riskli' müteahhitler var. 

Kentteki 'riskli' alanlar gibi, sayılan her geçen gün artıyor. Ee haliyle beraberinde getirdiği mağduriyet hikayeleri de. 

İşte onlardan bir tanesi... 


Okur Mehmet Cihan, kendilerini Eryaman'da 5 yıldır mağdur eden müteahhidi şöyle anlatıyor: Lüks konutta gecekondu hayatı Eryaman bölgesi, Susuz Mahallesi 3762 Sokak'ta yapılan Manzara Türk Evleri Sitesi'ndeki bir dairenin sahibiyim. 2008'de başlayan ve benim gibi ev hayali kuran kişileri, ev sahibi yapacak bir siteydi burası. 5 blokta toplam 224 daireden oluşan sitenin müteahhidi, iflas etti. Siteyi bitirme gücü yok. Arsa sahipleri ile tapularını alan daire sahipleri müteahhide dava açtı. Ancak, hakkında 300'ün üzerinde haciz bulunan müteahhitten, davayı kazanan mağdurlar bir sonuç elde edemedi. 


Mali durumu bozulan insanlardan biri, en sonunda buradaki dairenin içini kendi imkanlarıyla bitirip, taşındı. Hak mücadelesi hukuk koridorlarında volta atıyor. Bu sırada insanlar umudunu yitiriyor, psikolojileri bozuluyor. Sonuçta ise insanlar, lüks konut hayali kurarken, gecekondu yaşamı. 

sürmek zorunda kalıyor. 



Hürriyet Ankara/Fatih Tekeci


Geri Dön