26 / 05 / 2024

Müteahhitlerin karne satma ve kiralamaları engellenecek!

Müteahhitlerin karne satma ve kiralamaları engellenecek!

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, müteahhitlik kayıt sistemi ile bundan sonra müteahhitlerin evde oturup ˜karne satma veya kiralama" yöntemi ile para kazanmalarının engelleneceğini söyledi  



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, müteahhitlik kayıt sistemi ile bundan sonra müteahhitlerin evde oturup ˜karne satma veya kiralama" yöntemi ile para kazanmalarının engelleneceğini söyledi. Bakan Demir, 2012 yılında uygulamaya girecek müteahhitlik kayıt sistemi ile, yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler dahil, bütün müteahhitlerin kayıt altına alınacağını ve oluşturulacak veri bankası ile bunların takip edileceğini kaydetti.

SİSTEM NASIL İşžLEYECEK
Bakan Demir, bir yazılım oluşturduklarını, bütün faaliyette olan müteahhitlerin bir numara ile sistemde yer alacağını belirterek işleyişin nasıl olacağını şöyle anlattı: Yerel yönetimlere de erişim imkanı verilecek ve şifreyle sisteme girebilecekler. Ticaret odası, vergi numaraları sistemimizde olacak. Belediyeler, valiler yani ruhsat vermekle ilgili kuruluşlar, ruhsatı verirken bizim o sayfaya girecek, bizde kaydı varsa ruhsat verecek, yoksa vermeyecek. Bir değerleme sistemi kuracağız. Elektronik ortamda bir müteahhitle ilgili her türlü bilgi yer alacak. Sistemde, kamuya hiç iş yapmamış müteahhitlere de yer verilecek. Demir, kurulacak akreditasyon sistemi sayesinde müteahhitlerin iş kabiliyeti, mali yeterlilik gibi bilgilerin de görüleceği sisteme, bütün dünyadan ulaşımın mümkün olacağını da ifade etti.
Yücel Kayaoğlu/Türkiye


Geri Dön