30 / 04 / 2024

Müteahhitlik sektörü Ur-Ge kapsamına alınacak!

Müteahhitlik sektörü Ur-Ge kapsamına alınacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, müteahhit sektörünün Ur-Ge kapsamına alınması için bir tebliğ çalışması yapıldığını bildirdi. Bakan Zeybekci, (KTO) Başkanı Murat Özdağ ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.



Müteahhitlik sektörünün de Ur-Ge kapsamına alınması için tebliğ çalışması yapılıyor Türkiye'nin gerek kentsel dönüşüm, gerek kırdan kente göç, gerek yapıların yenilenmesi gibi nedenlerle yoğun bir inşaatlaşmaya, yapılaşmaya ihtiyacı bulunduğunu belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, müteahhit sektörünün Ur-Ge kapsamına alınması için bir tebliğ çalışması yapıldığını bildirdi. 


Bakan Zeybekci, Kocaeli Ticaret Odası (KTO) Başkanı Murat Özdağ ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Zeybekci, KTO Başkanı Özdağ'ın önemli oranda gelişme gösteren Türk müteahhitlik sektörünün dünyaya daha kolay açılabilmesi için Uluslararası Rekabeti Geliştirmesi Projesi (Ur-Ge) desteklerinden faydalanabilmelerini istediklerini dile getirmesi üzerine, bu yönde bir tebliğ çalışması yaptıklarını söyledi. Bakan Zeybekci «de Ur-Ge'nin faaliyet amacının da sektörlerin dünyaya daha kolay açılmasını temüı etmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Ekonomi, tabiat kuralları gibidir, kendi kuralları vardır. Eğer bir yerde bir cazibe, çekim noktası varsa siz onu bazı engeller koyarak, 'Bundan sonra inşaat yapılmasın Türkiye'de' diyerek bu işi yapamazsınız. Türkiye'nin gerek kentsel dönüşüm. gerek kırdan kente göç, gerek yapıların yenilenmesi gibi nedenlerle yoğun bir inşaatlaşmaya, yapılaşmaya ihtiyacı var. Diğer taraftan sanayide de büyük yapı ihtiyacımız var. Türkiye'de inşaat sektörü büyük öneme sahip olmaya devam edecektir. 


Özellikle coğrafyamızda artık bir çekim noktası haline geldik. İnsanlar İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Kocaeli'de ev sahibi olmak istiyor. Dolayısıyla bizim ticari anlamdaki gayrimenkul stoğumuzu dünyaya pazarlamamız gerekir." "Pasaportumuz daha itibarlı hale gelecek" Bakan Zeybekci, KTO Başkanı Özdağ'ın sanayicilere de yeşil pasaport verilmesini talep etmesi üzerine de AB'nin Türkiye ile vize problemi olduğunu ve bunun hiçbir hukuki zemine uymadığını kaydetti. Zeybekci, Geri Dönüşüm Anlaşması ile bütün vatandaşların kullandığı pasaportların daha itibarlı hale geleceğini söyledi. 


Dünya


Geri Dön