02 / 05 / 2024

Mutki'nin ilk spor tesisi açıldı!

Mutki'nin ilk spor tesisi açıldı!

Bitlis'in Mutki ilçesinde, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği katkılarıyla yapımı tamamlanan, ilçenin ilk spor tesisinin açılışı yapıldı



Açılış törenine katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Mutki'deki gençlerin kardeşlik ve dostluk havası içinde sportif faaliyetlerde bulunacaklarını bildirdi. Uzun geçen kış aylarında gençlerin, bu tesiste gönüllerince eğleneceğini ve dostluk havasının tesisten ilçeye yayılacağını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: "Bugün çok güzel bir şenlik yaşıyoruz. Çünkü ilçemize bir spor tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bitlis'te göreve başladığımda ilk ziyaretimi Mutki'ye yaptım. Kaymakam, ilçeye sportif faaliyetlerin yapılabileceği bir tesis kazandırmak istediğini söyledi. Biz de gerekli desteği sağladık. Ben Mutki'ye büyük önem veriyorum. Gençlerimiz artık kardeşlik ve dostluk havası içinde burada sportif faaliyetlerde bulunacaklar. Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tesisin ilçe halkına hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşlik ve dostluk havası, buradan ilçemize yayılacak." Mutki Kaymakamı Hacı Uzkuç ise, ilçe açısından son derece önemli olan tesisi halkın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İlçede sportif faaliyetlerin yapılması için tesis eksiliklerinin bulunduğunu dile getiren Uzkuç, şunları kaydetti:
"Yaşanan eksikliği gidermek için bu tesisi, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin katkılarıyla yaptık. Tesisi ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tesisin yapıldığı alan İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait. Buradaki bina çürümeye terk edilmişti. Bu alan önceden gençlerin, zararlı alışkanlıklar edindiği yer haline gelmişti. Şimdi ise gençlerimizin, bedensel ve ruhsal gelişimini sağlayacağı ve güzel alışkanlıklar kazanacağı bir mekan haline getirdik. Her zaman vatandaşlarımızın ve gençlerimizin yanında olduk. İlçede eğitimin kalitesini yükseltmek için hep birlikte çalıştık. Eğitimin altyapısından, öğrencilerimizin motivasyonuna kadar, devlet desteğiyle en iyisini yapmaya çalıştık. Bu yaptığımız çalışmaların meyvesini aldık." Sportif tesisinin 1500 metrekare kapalı alana sahip olduğunu anlatan Uzkuç, tesiste, idari bölüm, soyunma odaları, duşlar, kafeterya, bilardo masası, masa tenisi, langırt ve kondisyon aletlerinin bulunduğunu vurguladı.

Konuşmalarının ardından tesisin açılışını yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, ayrıca Fen Lisesi'ni kazanan 9 öğrenciye dizüstü bilgisayar hediye etti.
AA


Geri Dön