28 / 04 / 2024

MW Mimarlık, Muş Havalimanı için kolları sıvadı!

MW Mimarlık, Muş Havalimanı için kolları sıvadı!

Muş Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreni yapıldı. MW Mimarlık imzası ile tasarlanan havalimanı 11 bin 400 metrekare alanda inşa edilecek.



Bugüne kadar 17 önemli havalimanı projesine imza atan GMW Mimarlık şimdi de Muş Havalimanı için kolları sıvadı. GMW Mimarlık, Türkiye'de 2000 yılında kuruldu. Şirket Ali Evrenay Özveren, Dicle Demircioğlu ve Pınar İlki Emekçi liderliğinde kuruldu.


GMW Mimarlık tarafından tasarlanan Muş Havalimanı'nın temel atma töreni yapıldı. 11 bin 400 metrekare alanda inşa edilecek Muş Havalimanı, esas olarak iç hatlar terminali işlevi görmesi ve özellikle hac dönemlerinde dış hatlar terminali olarak da işletilebilecek şekilde planlandı.


MW Mimarlık, Muş Havalimanı için kolları sıvadı!


Muş Havalimanı'nda terminal binalarında kütleyle ilgili en kritik konu olan çatı formu, olabildiğince sade bir şekilde tasarlandı. Geleneksel eğimli çatı formu, sert kış koşullarını dikkate alarak tasarlandı. 


17 proje tamamladı

GMW Mimarlık, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Kahire, Üsküp, Ohrid, Roma, Medine, Riyad ve Kuveyt’in de aralarında olduğu uluslararası ve yerel ölçekte toplam 17 havalimanı projesi tamamladı. 


Hürriyet 



Geri Dön