29 / 04 / 2024

Myhome Maslak'da gecekonducuya 200 konut veriliyor!

Myhome Maslak'da gecekonducuya 200 konut veriliyor!

Ali Ağaoğlu, My Home Maslak'ta satışlara başladı. Evleri askeri alan içinde kalan 66 gecekonducuya tapu sevinci yaşatan Ağaoğlu, şimdi de onları rezidans sahibi yapıyor



Ali Ağaoğlu, My Home Maslak'ta satışlara başladı. Evleri askeri alan içinde kalan 66 gecekonducuya tapu sevinci yaşatan Ağaoğlu, şimdi de onları rezidans sahibi yapıyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu, iş yaşamının merkezi İstanbul Maslak'ta 26 bin 200 metrekarelik arsa üzerinde 786 daire, 26 ofis ve 26 mağazanın yer aldığı My Home Maslak projesinde daire satışlarına başlıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, My Home Maslak'ta 1 hafta süreyle ön talep kabul etmeye başladıklarını belirterek, şimdiden 2 bine yakın ön talep aldıklarını, projedeki tüm daireleri 1 haftada satacaklarını öngördüğünü kaydetti. Ali Ağaoğlu, toplam 3 kulede 786 daireden oluşan My Home Maslak'ta dairelerin yanı sıra 26 ofis ve 26 mağazayı satışa sunmadıklarını söyledi. 30 ay sonra teslim edilecek projede farklı tipte daire seçenekleri bulunuyor. My Home Maslak'ta fiyatlar studio dairelerde 202 bin TL, 2+1'lerde 478 bin TL, 3+1 dairelerde ise 552 bin TL'den başlıyor. Ağaoğlu, My Home Maslak'ta da tüketiciye kolaylık sağlayan iki farklı ödeme planı sunuyor. En az yüzde 25'i peşin ve kalan yüzde 75'i banka kredisiyle 10 yıla kadar vadeli ödeme imkanı bulunuyor.

'RÜYA PROJE' EYLÜLDE
Ali Ağaoğlu Maslak'ta ikinci bir projeye daha hazırlanıyor. Ağaoğlu, 241 bin 945 metrekarelik arazi de yaklaşık 4.5 milyar dolarlık gelir beklediği "Rüya proje"ye eylül ayında başlayacak. Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımıyla gerçekleştirilen en büyük proje unvanına sahip Maslak projesi ihalesini Ağaoğlu, 3 milyar 250 milyon TL'lik toplam satış geliri ve 1 milyar 153 milyon TL Emlak GYO payı teklifiyle kazanmıştı. Ali Ağaoğlu, projenin aşağı yukarı hazır olduğu bilgisini vererek, "Eylül ayında, en geç ekimde Türkiye'yi dünya ligine taşıyacak bu rüya projeyi en uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla satışa sunacağız" dedi.

200 daire kooperatifin
Ağaoğlu'nun My Home Maslak projesi 3. Kolordu karargahı ile Ayazağa köyü arasında kalıyor. Bir zamanlar askeri alan statüsünde olan bu arazinin ilginç bir öyküsü var. 60'lı yıllarda köyden kente göç dalgasıyla İstanbul'a gelen ailelerin bir bölümü Şişli Ayazağa'ya gecekondularını yapıyorlar. 66 ailenin arazisi ise askeri alan içinde kalıyor. 1983'te Özal döneminde çıkan imar affıyla bölgedeki gecekonducular tapularına kavuşurken, bu 66 aile evleri askeri alan içinde olduğu için bu haktan yararlanamıyor. 66 aile bir araya gelip Yeşil Maslak Koru Kooperatifi'ni kurarak uzun uğraşla Milli Savunma Bakanlığı'nı araziyi ihale ile kendilerine satması konusunda ikna ediyorlar. Bu defa da talep edilen arsa bedelini bulamıyorlar. Ve devreye Ali Ağaoğlu giriyor. Kooperatif üyeleriyle anlaşarak, arsaların parasını Ali Ağaoğlu ödüyor ve 66 aile tapularına kavuşuyor. Şimdi bu ailelerle kat karşılığı anlaşan Ağaoğlu, projedeki dairelerin yüzde 25'ini Yeşil Maslak Koru Kooperatifi'ne verecek.


Geri Dön