29 / 04 / 2024

Naci Ağbal'dan yeniden yapılandırma uyarısı!

Naci Ağbal'dan yeniden yapılandırma uyarısı!

Yeniden yapılandırma uygulaması için 2. şans başladı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılandırma ile ilgili açıklama yaptı. Ağbal, ödemeler konusunda vatandaşı uyardı.



Maliye Bakanı Naci Ağbal yapılandırma ile ilgili uyarılarda bulundu. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan uygulama için Mayıs ayının önemli olduğunu belirten Ağbal, ilk iki taksitin veya peşin ödemenin bu ayın sonuna kadar yapılması gerektiğini açıkladı.


Hem ilk taksit hem de peşin ödemelerini yapamayanlara ikinci şans getirdiklerini söyleyen Ağbal, ikinci taksitlerin ödemelerinin Ocak ayından Mayıs ayına ertelendiğini belirtti. 


Ağbal, "Ödemelerini yapmayanlar, yapılandırmanın getirdiği imkanları kaybedecek ve yeni bir şans olmayacak. Önümüzdeki ay başvurularını almayı planladığımız yeniden yapılandırma uygulaması, asla geçmişte yapılandıran borçları kapsamıyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın mutlaka borçlarını bu ayın sonuna kadar ödemeleri gerekiyor. Yine SGK prim borçlarının ilk taksitinin veya seçenler için peşin ödemelerin de bu ay içinde yapılması lazım. Getirilen tüm imkanlara rağmen ödenmeyen borçlar için gereken takibi başlatacağız" diye konuştu.



Habertürk


Geri Dön