28 / 04 / 2024

Naciye Sultan Sitesi'nde kaçak bölüm davası 35 yıldır sürüyor!

Naciye Sultan Sitesi'nde kaçak bölüm davası 35 yıldır sürüyor!

Naciye Sultan Sitesi’nin kaçak bölümlerinin yıkılmasını isteyen işadamı Doğan Kasadolu’na aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı 36 site sakini manevi tazminat davası açtı.



Ortaköy'deki Boğaz manzaralı Naciye Sultan Sitesi'nde oturan, aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı 36 kişinin, kaçak bölümleri yıktırmak isteyen işadamı Doğan Kasadolu'na dava açtılar. 36 kişinin açtıkları toplam 775 bin liralık tazminat davasından 23'ü mahkemelerce reddedildi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre davaların 13'ü ise devam ediyor. 1983 yılında alınan karar ile birlikte sitede havuz ve otopark ile bazı bölümler için yıkım kararı bulunuyor. 

Naciye Sultan Sitesi'nde oturan Doğan Kasadolu, satın aldığı daireye bankanın kredi vermemesi üzerine yaptığı araştırmada sitenin havuz ve otopark olmak üzere bazı bölümlerinin kaçak olduğunu ve kaçak bölümler için 35 yıl önce yıkım kararı bulunduğunu öğrendi. 

Kasadolu daha sonra çeşitli kamu kurumlarına başvuruda bulunarak sitede projeye aykırı imarların düzeltilmesi için talep de bulundu. Ancak diğer site sakinleri de yıkım kararının iptali için İstanbul İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Bu arada lüks sitede oturan ve aralarında ünlülerin de olduğu 36 kişi, Doğan Kasadolu aleyhine mahkemelere ayrı ayrı manevi zararların oluştuğu iddiasıyla toplam 775 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkemeler 23'ünün reddine karar verdi.
 


Geri Dön