27 / 04 / 2024

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

Halk Tv patronu Cafer Mahiroğlu'nun İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'deki 300 metrekarelik villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave etmesine ilişkin yeni açıklaması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...



Halk Tv patronu Cafer Mahiroğlu'nun, İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'de yer alan villasında kaçak inşaat yaptığı belirlenmişti. İki defa mühür kırılarak kaçak inşaatın sürdürüldüğü de ortaya çıkmıştı. 

İstanbul Boğazı manzaralı Sarıyer'deki 300 metrekarelik villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave eden Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'nun yurt dışına çıkmak üzereyken yakalandığı ve gözaltına alındığı öğrenildi. 

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

DURUŞMAYA KATILMADI

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan'ın haberine göre; Sabah Gazetesi'nin konuya ilişkin 2 senedir devam eden ısrarlı yayınları yargı ve bürokrasiyi harekete geçirdi. 2 senedir göz yumulan kaçak inşaatla ilgili Cafer Mahiroğlu'na "imar kirliliğine neden olma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı belirtilmişti. 

Alınan son dakika bilgilerine göre; hakkında "imar kirliliğine neden olma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılan Mahiroğlu, 21 Haziran tarihinde gerçekleştirilen duruşmaya katılım göstermedi. 

Kaçak inşaat yapmıştı: Cafer Mahiroğlu, kaçak bölümü mühendisin habersiz yaptığını söyledi!

HAVALİMANINDA YAKALANDI 

Tüm aramalara rağmen bulunamayan Cafer Mahiroğlu için İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı. 13 Temmuz tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına çıkış yapmaya hazırlanan Mahiroğlu'nun havalimanında yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. 

Gaziosmanpaşa'da nöbetçi mahkemeye çıkarılarak ifadesi alınan Mahiroğlu, tekstilci olduğunu, aylık gelirinin ise 10 bin Türk Lirası olduğunu ileri sürdü. Üzerine de kayıtlı mal varlığının olduğunu dile getiren Mahiroğlu, ancak bunun ayrıntısını bilmediğini, lise mezunu olduğunu ve sabıkası olmadığını da söyledi. 

Mahkemede hakkında yakalama kararı olduğu ile ilgili bilgilendirilen Mahiroğlu, buradaki savunmasında avukata ihtiyacı olmadığını ve savunmasını kendisinin yapacağına dikkat çekti. 

Kendisinin daha önce kaçak villa inşaatına ilişkin ifade verdiğini de dile getiren Mahiroğlu, villanın çatı katında yaptığı ilave kat düzenlemesinin ruhsata aykırı olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Mahiroğlu, bu işlemin bilgisi dışında, görevlendirdiği mühendis tarafından yapıldığını belirtti. 

Yapının imara aykırı olduğunu öğrenmesinin ardından yıkarak eski haline getirdiğini iddia eden Mahiroğlu, bunun dışında ruhsata aykırı bir durum olduysa da bundan haberi olmadığını iddia etti. 

Mahkemede Mahiroğlu'na yasal koşulların oluşması durumunda kamuya yararlı bir işte çalışmak isteyip istemediği soruldu, Mahiroğlu bu soruyu "Kamuya yararlı bir işte çalışmaya rızam vardır" diyerek yanıtladı. 

Suçsuz olduğunu belirterek beraatini ve duruşmalardan muaf tutulmasını talep eden Mahiroğlu, serbest bırakıldı. 

Ev sahipleri dikkat! Artık 4 katı ücret alınacak!

Türkiye'de barınma ve gıda felaketine müdahale etme zamanı geçiyor: Dünyada fiyatlar normalleşti!

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 


Geri Dön