05 / 05 / 2024

Nafia İnşaat konkordato talep etti!

Nafia İnşaat konkordato talep etti!

Nafia İnşaat Anonim Şirketi ile davalı arasında İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde konkordato davası görülüyor. 



Nafia İnşaat Anonim Şirketi, konkordato talep etti. Konkordato borçlu ve alacaklı arasında ya borcun bir miktarının silinmesi ya da vadenin ertelenmesi için istenebiliyor. 

Davacı, Nafia İnşaat Anonim Şirketi  ile davalı  arasında İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle;

NAFİA İNŞAAT ANONİM ŞİRKETİ (71790-5 Ticaret Sicil no) tarafından talep edilen konkardatonun tasdiki davasında  İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 10/09/2018 tarihinde 3 aylık geçici mühlet verilmiş olup, konkordato komiseri olarak HUKUKÇU VEDAT GÜLSOY, SMMM UĞUR GÜRSOY ve İNŞAAT MÜH. MEHMET ALİ GÜLDAL atandı. 

Duruşmanın 6 Aralık 2018 günü saat:13:30'de yapılacağı, alacaklıların mehil talebine iş bu ilanın gazetede ilan tarihinden itibaren 7 gün içerisinde itiraz edebilecekleri, konkordato mühleti verilmesini gerektirecek bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri,İİK'nun 288.maddesi hükmünce belirtiliyor. 

MALİYETLER 3 KATINA ÇIKTI


Nafia İnşaat’ın Genel Müdürü Mehmet Emin Yıldız konkordato süreci hakkında Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu. Döviz kurlarındaki artıştan dolayı maliyetlerinin 3 katına çıktığını söyleyen Yıldız, “Hükümetimiz devlet müteahhitlerine fiyat farkı kararnamesi yayınlayana kadar,kredi ve çek ödemelerimizdeki denge bozulduğundan,konkordato ile tedbir aldık ki, elimizdeki mevcut işleri bitirelim ve teslim edelim. Aksi durumda(konkordato ilan etmese idik) işlerimizi teslim etmekte zorluk yaşayacaktık. Şu anda hükümetimiz devlet müteahhitlerine destek olur ise,konkordatodan çıkacağız ve işlerimizi daha sağlıklı bir şekilde bitirip teslim edeceğiz.” dedi.

TOPLAM 250 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Taşeron firmalarla beraber şirkette toplam 250 personelin çalıştığını söyleyn Genel Müdür Yıldız, devam eden kamu projeleri hakkında bilgi vermek istemedi. Yılmaz açıklamasında, ” Devam eden projelerimiz hakkında kayyumlarımızın (komserlerimizin) izni olmadan bilgi veremiyoruz maalesef.” diye konuştu.

ANAHTAR TESLİM


Nafia İnşaat'ın ana faaliyetlerinden biri de kamu sektöründe yaptığı taahhüt “anahtar teslim “ işleridir.

Nafia İnşaat’ın devam eden projeleri; 

Nafia İnşaat konkordato talep etti!

 


Geri Dön