Genel

Nafta Osmanlı'dan yalıtıma spreyli çözüm!

1980 yılında iki mühendis kardeşin ortak girişimi olarak kurulan adını "Osmanlı zifti gibi yapıştı" deyiminden alan Nafta Osmanlı, yalıtımda yepyeni ve "Osmanlı zifti gibi" ürünler sunmaya devam ediyor...

1980 yılında iki mühendis kardeşin ortak girişimi olarak kurulan adını "Osmanlı zifti gibi yapıştı" deyiminden alan Nafta Osmanlı, yalıtımda yepyeni ve "Osmanlı zifti gibi" ürünler sunmaya devam ediyor.


Nafta Osmanlı'nın yalıtım sektörüne son kazandırdığı ürün, ısı yalıtımında kullanılan Sprey Poliüretan. Çift bileşenli, poliüretan esaslı sert köpük ısı yalıtım sistemi olarak özetlenebilen Sprey Poliüretan, temel, perde, yan duvarlar, toprak zemin altında kalan beton yapılar, kiremit, trapez saç ve sandviç panel döşenmiş çatılar, metal boru, eğimli tank ve depolar, soğuk hava depolarının teras, zemin ve yan duvarları, su yalıtımı yapılmış düz teraslar, toprak altına döşeli termal sıcak su aktarım boruları ve sistemleri, termal havuzların zemin ve yan duvarları gibi geniş bir kullanım alanına sahip olma özelliğini taşıyor.


Rüzgarsız ve yağışsız kuru ortamlarda uzman ekipler tarafından uygulanan Sprey Poliüretan, reçine ile sertleştirici, püskürme tabancasından havada karışarak çıktıktan 5 saniye sonra sert köpük oluşturuyor. Yapıların iç yüzeyi ve eğik çatıların alt yüzeylerindeki poliüretan köpük dış etkenlere ve UV'ye karşı korumalı olduğu için binanın ömrü ile aynı kullanım süresine sahip olma özelliği de taşıyor, bilinen ısı yalıtım sistemleri içerisinde yalıtım değeri en yüksek malzeme olarak gösterilen Poliüretan Köpük, 3 cm. kalınlıktaki köpüğün sağladığı yalıtım kalitesini ancak 6 cm. kalınlıktaki cam yünü ile yakalanabileceği düşünüldüğünde son derece ekonomik de bir ürün olma özelliği taşıyor.


İnşaat burada dergisi