16 / 05 / 2024

Nahit Kiler: Sapphire benim çocuğum gibi!

Nahit Kiler: Sapphire benim çocuğum gibi!

Bu başlığın esin kaynağı İstanbul Sapphire'in dört ayrı güçle kendini sınıflandırmış olması. Bunlardan biri de toprak. Yaşamın hayat kaynağı bu element, bütün yüksekliğine rağmen binaya alçakgönüllü durmasını öğretmiş



 Çok yüksek ama bir o kadar alçakgönüllü

261 metre anten yüksekliğiyle hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın en yüksek binası. İşte bu yüzden de bu sayfaların konuğu. Toplam 165 bin metrekarelik inşaat alanına sahip ve 180 rezidans olarak planlanan proje, hem tasarımı hem de yüksekliğiyle çok konuşuldu. Yedi tepeli şehir İstanbul'a en tepeden baktı. Şimdilerde seyir terası olarak kulesinin yanı sıra çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapmasıyla da adım sıkça duyuyoruz. Evet, çoğunuzun bildiği gibi Kiler Gayrimenkul'ün Levent'te hayata geçirdiği İstanbul Sapphire projesinden bahsediyoruz. Bu kadar özellikleri olmasına rağmen açık ve net bir şekilde Türkiye'nin en yüksek binası olan İstanbul Sapphire bu unvanı başkası onu geçene kadar fazlasıyla hak ediyor. Bu haftaki EN konseptimizde Sapphire'e mercek tuttuk...

ATMOSFERE KARŞI İKİ KABUK

İstanbul Sapphire, Türkiye'nin lider gruplarından Kiler Holding'in inşaat grubu olan Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirildi, inşaatı Biskon Yapı üstlenirken, mimarideki isim Tabanlıoğlu mimarlık oldu. 261 metrelik bu bina, dışarıdan bakıldığında yukarıya doğru hafifçe inceliyor. Dördüncü kattan itibaren aşağı doğru genişleyerek, binanın yüzeyini kaplayan cam örtü yumuşak bir kıvrımla, yatay olarak binanın eteği şeklinde uzuyor. Binanın cephesi birbirinden bağımsız iki kabuktan oluşuyor: iç mekanlar, dışta oluşturulan kabuk yardımıyla, olumsuz meteorolojik koşullardan ve sesten korunuyor.

İstanbul Sapphire, teknolojisi ve çevreci standartlarıyla da oldukça iddialı bir çalışma. Dört metreyi aşan kat yüksekliğine sahip rezidanslarda, çevre dostu sistemlerin kullanılmasıyla enerji tüketimi kontrol ediliyor, ilk üç rezidans sonunda her üç katta bir, dördüncü rezidans zorunda ise her katta olmak üzere toplam 23 adet 'dikey bahçe' rezidans sakinlerini yeşille buluşturuyor.

'Benim çocuğum gibi'

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler İstanbul Sapphire'i şöyle anlatıyor:
"İstanbul Sapphire benim çocuğum gibi. Temel attığımız günden açılışına kadar büyük bir heyecanla bekledik... Amacımız; büyüyen ve yükselen Türkiye'ye yakışan, tasarımı, teknolojisi ve altyapısı ile İstanbul'un hatta ülkemizin simgesi haline gelecek bir eser yaratmaktı. İstanbul'a ve hatta Türkiye'ye referans olacak bir projeyi hayata geçirmiş olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz."


Geri Dön