16 / 05 / 2024

Namık Ekinci: Türk çelik üreticilerinin damping yapmadıkları kanıtlandı!

Namık Ekinci: Türk çelik üreticilerinin damping yapmadıkları kanıtlandı!

Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanı Münir Fahri Abdelnur, Türkiye'den ithal edilen inşaat demiri ve filmaşine yönelik antidamping soruşturmasında Türk çelik ürünlerini aklayan karan 21 Kasım 2013'te imzaladı.




Türk çelik sektörü en önemli sorunları arasında yer alan antidamping ve koruma önlemi soruşturmalarının birini daha başarı ile geride bıraktı. 


Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanı Münir Fahri Abdelnur, Türkiye'den ithal edilen inşaat demiri ve filmaşine yönelik antidamping soruşturmasında Türk çelik ürünlerini aklayan karan 21 Kasım 2013'te imzaladı. Böylece, Mısır'ın kapıları Türk çelik sektörüne yeniden açıldı. 


Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanlığı tarafından Türk demir çelik ürünlerinden filmaşin ve inşaat demiri ithalatına karşın 28 Kasım 2012 tarihinde altı ay süre ile yüzde 6,8 oranında geçici koruma önlemi vergisi konularak soruşturma başlatılmıştı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik Ihracatçılan Birliği Başkanı Namık Ekinci, "Türk çelik üreticilerinin damping yapmadıkları ve ticari rekabeti etik kurallar içinde gerçekleştirdikleri bir kez daha kanıtlandı." dedi


Zaman


Geri Dön