08 / 07 / 2024

Çelik Ihracatçılan Birliği Başkanı Namık Ekinci

Çelik Ihracatçılan Birliği Başkanı Namık Ekinci

Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanı Münir Fahri Abdelnur, Türkiye'den ithal edilen inşaat demiri ve filmaşine yönelik antidamping soruşturmasında Türk çelik ürünlerini aklayan karan 21 Kasım 2013'te imzaladı.

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Otomotiv ihracatının yüzde 68'i Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı!

Otomotiv endüstrisi, 9 ayda 25 milyar 619 milyon liralık ihracata imza atarken, bu rakamın 17 milyar 569 milyon 399 bin dolarlık kısmı Avrupa Birliği ülkelerinden geldi.

Türkiye Sigorta Birliği’nin yeni Başkanı açıklandı! Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, TSB Başkanı oldu!

Türkiye Sigorta Birliği’nin (TSB) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan seçimler ile sigortacılar yeni başkanını seçti. TSB Başkan Yardımcısı olan Uğur Gülen, birliğin Başkanlık görevine seçildi.

Avrupa Birliği'nden 158 milyar Euro'luk otomobil ihracatı!

Açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB), geçen sene toplam 158 milyar avroluk otomobil ihracatı gerçekleştirdi. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Aktarılan son dakika detayların a göre, Avrupa Birliği'nin (AB) finansal risk gözetim kurumu, kripto varlıklarla gerçekleştirilen kaldıraçlı işlemlerin engellenmesini talep etti.

Avrupa Birliği'nden 25 milyar avroya yakın ticaret fazlası!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), bu yılın Mart ayında toplam 24,7 milyar avro dış ticaret fazlası verdi.

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği'nden emsal hareket! Depremzedeler için battaniye yardım kampanyası başlattı!

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulabilecek battaniye başta olmak üzere  gıda maddeleri teminine ait AFAD ile ortaklaşa  yardım kampanyası başlattıklarını ilan etti.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği yönetimine girdi!

Çelik sektörü, dünya pazarlarında bundan böyle daha güçlü olacak. ÇİB Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği'nin icra komitesi üyeliğine seçildi.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Çelik Ihracatçılan Birliği Başkanı Namık Ekinci Haberi

Çelik Ihracatçılan Birliği Başkanı Namık Ekinci


Türk çelik sektörü en önemli sorunları arasında yer alan antidamping ve koruma önlemi soruşturmalarının birini daha başarı ile geride bıraktı. 


Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanı Münir Fahri Abdelnur, Türkiye'den ithal edilen inşaat demiri ve filmaşine yönelik antidamping soruşturmasında Türk çelik ürünlerini aklayan karan 21 Kasım 2013'te imzaladı. Böylece, Mısır'ın kapıları Türk çelik sektörüne yeniden açıldı. 


Mısır Sanayi ve Dış Ticaret Bakanlığı tarafından Türk demir çelik ürünlerinden filmaşin ve inşaat demiri ithalatına karşın 28 Kasım 2012 tarihinde altı ay süre ile yüzde 6,8 oranında geçici koruma önlemi vergisi konularak soruşturma başlatılmıştı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik Ihracatçılan Birliği Başkanı Namık Ekinci, "Türk çelik üreticilerinin damping yapmadıkları ve ticari rekabeti etik kurallar içinde gerçekleştirdikleri bir kez daha kanıtlandı."...