02 / 05 / 2024

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun arazisi meclis gündeminde!

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun arazisi meclis gündeminde!

Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisinin kullanım şekli meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'nun yıkılan binasının arazisinin kullanım şekline ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve T.B.M.M. İçtüzüğünün 96./maddeleri gereğince saygılarımla talep ederim'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları: 
1. Şanlıurfa ilinde yapılan toplulaştırma çalışmaları hangi aşamadadır ve çalışmaların hangi tarihte sona erdirilmesi planlanmaktadır? 

2. Şanlıurfa ilinde yapılan toplulaştırma çalışmaları hedef sürelere uygun bir şekilde yürütülmekte midir? 

3. Çiftçilerin zararını engellemek ve çiftçilerin kendi planlamalarını yapabilmeleri adına Şanlıurfa ilinde yapılan toplulaştırma çalışmaları hakkında çiftçilere süreç bilgilendirmesi yapılmakta mıdır? Şayet yapılmakta ise hangi konular hakkında ve nasıl bilgilendirme yapılmıştır? 

4. Bakanlığınızca çiftçinin toplulaştırma çalışmalarından doğan zararını engellemeye yönelik başkaca bir çalışma bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise zararlar hangi yolla engellenecektir? 

5. Şanlıurfa ilinde toplulaştırma çalışmaları, Toprak Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte iken çalışmaların DSİ'ye devredilmesi gecikme yaşanmasına sebebiyet vermiş midir? Şayet gecikmeye sebebiyet vermiş ise işbu husustaki mağduriyetlerin giderilmesi adına sürecin hızlandırılmasına yönelik Bakanlığınızca herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır? 

6. Toplulaştırma çalışmaları, vatandaşların köy/mahallelerde temel ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacını karşılamak için ev yapma süreçlerinde sürecin uzamasına neden olmakta mıdır? Şayet süreci zorlaştırarak uzamasına neden oluyorsa vatandaşların bu mağduriyetleri nasıl giderilecektir? 

7. Şanlıurfa ilinde toplulaştırma çalışmaları kapsamında kalan ve ekim yapılacak arazilerdeki taşların toplanmasına yönelik üçüncü kişi veya şirketlerle ihale yahut sözleşme yapılmış mıdır? Şayet yapılmış ise iş bu taş toplanması işinin tamamlanma oranı nedir? Herhangi bir sözleşme veya ihale yapılmamış ise arazilerdeki taşların toplanması işi hangi şekilde gerçekleştirilerek çiftçinin mağduriyeti giderilecektir? 


Geri Dön