28 / 04 / 2024

KBÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı!

KBÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun temeli atıldı. Bina 14 milyon TL bedelle inşa edilecek. 



Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Karabük Valisi Kemal Çeber, AK Parti Milletvekili Burhanettin Uysal, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, sivil toplum kuruşlarının başkanları ve akademisyenler katıldı.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Kemal Çeber üniversitenin kurulmasında ve gelişmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek, "Her bir tuğlasında emeği olan sayın kurucu rektörümüz Burhanettin Uysal'a şükranlarımı sunuyorum. Bayrak emin ellere teslim edilmiş. Mevcut rektörümüz üniversiteyle ilgili talepleriyle bizleri sürekli harekete geçirmektedir. Bugün Karabük Üniversitesi 55 bin öğrencisi, bunun içinde 3 bin 600 uluslararası öğrencisiyle birlikte, şehirle bu kadar kaynaşılmış olmasıyla çok büyük bir gurur kaynağımızdır." ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Milletvekili Burhanettin Uysal da "Karabük Üniversitesi’nin hızındaki, ivmesindeki değişmeler sosyal hayatı da Karabük halkının ekonomik hayatını da etkileyecektir. Karabük Üniversitesi büyümeye devam ediyor. Bugün temelini attığımız Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bunun en güzel göstergesidir. Bu yatırımın ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."  şeklinde konuştu. 


14 milyon TL bedelle inşa edilecek KBÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 2019 yılının Ocak ayında üniversiteye teslim edilecek. Üniversite binası 10 bin metrekare inşaat alanında 5'er katlı 3 bloktan oluşacak.

 


Geri Dön